Головна » 2019 » Січень » 15 » Підсумки – 2018: Охорона лісів від пожеж
14:24
Підсумки – 2018: Охорона лісів від пожеж

Пожежонебезпечний період у лісах Кіровоградщини у минулому році був дуже напруженим через спекотні весну, літо і осінь. Та попри все, працівники Компаніївського лісгоспу приклали максимум зусиль для збереження ввірених лісів від лісових пожеж і не допустили жодної лісової пожежі.

Площа хвойних насаджень, найбільш небезпечних в пожежному відношенні, в ДП «Компаніївський лісгосп» складає 614,4 га, в тому числі по Кіровоградському лісництву – 233,4 га, Новгородківському – 241,6 га, Компаніївському – 139,4га.

Підприємством у звітному періоді забезпечено виконання усіх запланованих протипожежних заходів, спрямованих на охорону лісів від пожеж. З метою своєчасного реагування, локалізації та гасіння загорянь у лісових насадженнях у всіх підвідомчих лісництвах у пожежонебезпечний період було організовано цілодобове чергування працівників лісової охорони. У спекотний період майстри лісу вели посилене наземне патрулювання лісових масивів у містах масового відпочинку населення.

Багато зусиль лісівників було направлено на профілактику та своєчасне виявлення загорянь в лісах.

В лісах зони діяльності Компаніївського лісгоспу було перекрито 41 дороги з встановленням шлагбаумів. Встановлено 19 аншлагів на протипожежну та природоохоронну тематику, зроблено 21 виступи у засобах масової інформації, проведено 81 лекцій з громадянами на протипожежну тематику.

Протягом минулого року представниками підприємств проведено 139 рейдів, в яких задіяно троє представників правоохоронних органів.

Для попередження лісових пожеж прокладено 30 км мінералізованих смуг і проведено 384 км доглядів за вже прокладеними смугами.

Для боротьби з пожежами в Компаніївському лісгоспі утримується 3 трактори з пожежними плугами, 5 одиниць спеціальної ґрунтообробної техніки, 37 ранцевих вогнегасників, пожежні напірні рукави, аптечки, пожежний інвентар в нормативній кількості.

У вересні 2018 року Кіровоградською обласною радою передано на баланс Компаніївського лісгоспу Малий лісопожежний комплекс (МЛПК-0,7-7) на базі автомобіля УАЗу з об’ємом цистерни 700л, завдяки якому без проблем можна швидко ліквідувати лісові загорання ще на первинній стадії.

На протипожежній варті Компаніївського лісгоспу в минулому році було задіяно 13 працівників лісової охорони.

Профілактика та недопущення виникнення лісових пожеж залишається першочерговим завданням працівників Компаніївського лісгоспу і на 2019 рік.

О.Артеменко, інженер лісового господарства

Переглядів: 347 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: