Головна » 2014 » Жовтень » 22

Компаніївські лісівники завершують комплекс осінніх лісокультурних робіт та готуються до зимового сезону. Незважаючи на сьогоднішнє  скрутне положення державних підприємств, Компаніївське лісництво виконало планові обсяги з  підготовки ґрунту на площах, де наступного року саджатимуть захисні насадження, в розпалі збір лісового насіння. Заготовлений посівний матеріал лісівники спочатку відправляють на аналіз-перевірку до «Українського лісового селекційного центру» у Боярці, для визначення його класу якості. Залежно від класу формується і норма висіву. Окрім цього, кожна культура потребує ще й особливих умов зберігання та індивідуального підходу.

Так, зокрема, для жолудів – це спеціальні траншеї у вологому піску, для липи - ящики, для ялин, сосен – бутлі.

Заготовлене насіння буде висіяне в лісовому розсаднику , в парниках та  коробах. Восени поточного року посадка захисних лісових культур не планувалась. А от навесні лісівниками К ... Читати далі »

Переглядів: 476 | Додав: Юлия | Дата: 22.10.2014 | Коментарі (0)

В розпалі осіння пора, а разом з нею період сезонних робіт. Незважаючи на прохолодну осінню погоду триває пожежонебеспечний період. Тож, як і раніше, актуальною залишається необхідність дотримуватися у лісах нескладних правил пожежної безпеки. Передзимовий період – особливо важливий час. Саме зараз потрібно завершити, де потрібно, посадку дерев, підготовити грунт під весняну посадку лісу, захистити соснові плантації від браконьєрства. Виконуються сезонні роботи – підготовка ґрунту , прокладання мінералізованих смуг, наземне пожежне патрулювання лісів , але головне це - заготівля лісового насіння. . Збір насіння лісових порід починається у травні і завершується в жовтні – листопаді.

Компаніївське лісництво проводить сезонний збір насіння: клена татарського, жолудів дуба, барбариса зв .,акації білої ,гледичії трьох колючкової ,маслинки вузьколистої ,ялівця.  Насіння збирається, перероблюється, просушується, після цього висіваєть ... Читати далі »

Переглядів: 462 | Додав: Юлия | Дата: 22.10.2014 | Коментарі (0)