Головна » 2016 » Вересень » 06

06.09.2016р.: Сьогодні своє 55-річчя святкує водій автотранспортних засобів ІІ класу Компаніївського лісництва КАЛІНЧУК Володимир Миколайович!

Колектив ДП "Компаніївський лісгосп" щиро вітає Вас Володимире Миколайовичу з прекрасним ювілеєм, бажаємо Вам:  

Нехай волошками цвітуть літа прекрасні,
... Читати далі »

Переглядів: 434 | Додав: Юлия | Дата: 06.09.2016 | Коментарі (0)

31.08.2016р. на засіданні Уряду прийнято постанову «Про внесення змін до пункту 7  Положення про державну лісову охорону».

«Відтепер посадові особи держлісохорони зможуть напряму (а не через клопотання до прокуратури) подавати позови до суду про відшкодування збитків за незаконну рубку, порушення вимог пожежної безпеки, правил полювання та інших вимог лісового і мисливського господарства. Це скоротить час від виявлення злочину до покарання», - роз’яснила т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів ХристинаЮшкевич.

 Зазначимо, що зміни розроблені відповідно до Законів України «Про прокуратуру» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Національну поліцію», якими внесено зміни до статті 91 Лісового  кодексу України.

Відповідно до Положення, держлісоохорона має стату ... Читати далі »

Переглядів: 367 | Додав: Юлия | Дата: 06.09.2016 | Коментарі (0)

Т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич в інтерв’ю для «Сегодня.ua» прокоментувала питання приватизації українських лісів.

«Свого часу був запропонований проект закону, згідно з яким планувалося віднести наші державні лісогосподарські підприємства до таких, які підлягають корпоратизації. Для мене, особисто, це абсолютна нісенітниця. Я завжди буду виступати проти такого рішення», - наголосила Христина Юшкевич.

На її думку, корпоратизація – це перший крок до того, що ліси можуть опинитися в приватних руках.

«Ліс – це власність народу і він повинен бути тільки в державній, максимум у комунальній власності. Навіть у Європі приватними лісами вважаються тільки ті ділянки, які були штучно висаджені самими ж місцевими мешканцями. Я не проти такої практики. Але за умови, що люди будуть самостійно займатися насадженнями, лісовою та протипожежною охороною. Але забирати у держави ліси ... Читати далі »

Переглядів: 362 | Додав: Юлия | Дата: 06.09.2016 | Коментарі (0)

Каплун

Лісівники Кіровоградщини та лісівники України глибоко сумують з приводу трагічної загибелі під час виконання військового обов’язку в зоні проведення антитерористичної операції старшого солдата Олександра Петровича Каплуна, який поклав своє життя 30 серпня 2016 року, захищаючи Українську державу, її незалежність та свободу.

     Зі смертю Олександра Україна втратила ще одного з найкращих своїх синів. У нелегкий для країни час чоловік без вагань став на захистрідної держави і до останнього подиху мужньо захищав її рубежі.

    Олександр Каплун народився у с. Богданівка, закінчив Богданівську ЗОШ №1. З 1997 року працював на нижньому складі державногопідпр ... Читати далі »

Переглядів: 376 | Додав: Юлия | Дата: 06.09.2016 | Коментарі (0)