Головна » 2021 » Листопад » 17

На Кіровоградщині боротьбу з нелегальними мисливцями ведуть спеціалізовані рейдові бригади з охорони мисливських угідь

14 листопада, в день відкриття полювання на хутрового звіра, мисливствознавець Компаніївського лісгоспу Олександр Дроговоз взяв участь у спільному рейді з охорони мисливських угідь разом з представниками  Державної екологічної інспекції Придніпровського округу, користувачами мисливських угідь та громадським інспектором з охорони довкілля.

Рейдова група в цей день виявила 6 порушників правил полювання, на яких складено 6 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 85 КУпАП та ч.2 ст.85 КУпАП та накладено відповідні штрафи.

... Читати далі »
Переглядів: 269 | Додав: Юлия | Дата: 17.11.2021 | Коментарі (0)

Тезисно про головне:

1. ДЕРЖЛІСАГЕНТСТВО ВИСТУПАЄ ЗА НЕДОПУЩЕННЯ ПРИВАТИЗАЦІЇ У ЛІСОВОМУ СЕКТОРІ.

Підкріплюємо слова реальними діями. Наша команда ініціювала внесення лісгоспів до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації, згідно з урядовим законопроектом №4020 «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (додаток №5). Крім цього, Лісовий кодекс України у частині 2 статті 16 трактує, що ліси на землях державної та комунальної власності, спеціалізовані лісогосподарські підприємства не є об’єктами державно-приватного партнерства згідно із Законом України «Про державно-приватне партнерство», зокрема об’єктами концесії згідно із Законом України «Про концесію».

2. ГОЛОВНА МЕТА РЕФОРМИ – ЦЕ РОЗВИТОК ЛІСОРЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ, ПІДВИЩЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ СТАНДАРТІВ ТА ОТРИМАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ВИГОДИ У ВИГЛЯДІ СТАЛОГО ЗРОСТАННЯ.

... Читати далі »
Переглядів: 226 | Додав: Юлия | Дата: 17.11.2021 | Коментарі (0)