Головна » 2016 » Березень » 21 » 21 березня – Міжнародний день лісів
10:26
21 березня – Міжнародний день лісів

21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний день лісу або Всесвітній день захисту лісів, який був заснований в 1971 році. Ініціатором установи даного Дня виступила Європейська конфедерація сільського господарства на 23-й Генеральній Асамблеї в 1971 році, і ця ідея була підтримана Всесвітньою Продовольчою і сільськогосподарською організацією при ООН (ФАО).

З тих пір щорічно з ініціативи ООН 20 або 21 березня, як привід проінформувати суспільство про важливість збереження лісів, відзначається Міжнародний день лісу (InternationalDayofForests). Причому було прийнято рішення про святкування цього дня саме в день осіннього рівнодення в Південній півкулі і весняного рівнодення в Північній півкулі (останнє, за традицією, вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань).
Проблема збереження лісу та його багатств стоїть сьогодні в ряду найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. В останні роки тенденції, пов'язані з знелісненням Землі, викликають тривогу не тільки у екологів, але й у всього міжнародного співтовариства.

У зв'язку з цим, основним завданням Міжнародного дня лісу є привернення уваги жителів планети до проблеми збереження лісів, інформування про значимості лісових екосистем, їх дійсному стані, основні заходи їх захисту та відновлення.

Переглядів: 368 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: