Головна » 2016 » Березень » 02

ДП «Компаніївський лісгосп» започатковує весняну акцію «Посади своє дерево – подбай про здоров’я нащадків».

Стан навколишнього середовища у світі з кожною хвилиною погіршується. І до цього причетна в першу чергу людина. ЇЇ недалекоглядні вчинки ставлять під загрозу безпеку життя усього живого світу.

Це питання дуже турбує нас, лісівників,   і тому ми віримо у те, що дана акція об’єднає усі верстви населення – від школярів  до високопосадовців.

Переконанні, що ми українці маємо власним прикладом допомогти нашим містам і селам залишитися зеленими та квітучими. Крім того, лише завдяки нам молодь матиме змогу побачити, яка це велика праця виростити дерево і скільки користі принесе ця рослина в майбутньому.

Посадивши своє дерево, ви не лише залишите слід на землі, ... Читати далі »

Переглядів: 526 | Додав: Юлия | Дата: 02.03.2016 | Коментарі (0)

Кіровоградщина небагата своїми лісами. Тому для підвищення добробуту, благополуччя рідного краю, припинення забруднення природи, захисту землі від ерозії, одержання високих і сталих врожаїв сільгоспкультур на наших неперевершених чорноземах, збільшення лісистості території нашої області та збереження існуючих лісонасаджень є важливою життєвою необхідністю.

Державним підприємством «Компаніївське лісове господарство», яке у 1968 році створювалось як лісомеліоративна станція, за роки діяльності створено понад 17 тисяч гектарів захисних лісових насаджень у трьох адміністративних районах – Компаніївському, Кіровоградському та Новгородківському.

Завдяки самовідданій праці людям, які присвятили своє життя вирощуванню лісу і працювали в Компаніївському лісгоспі, незважаючи ні на які труднощі, степовий край Кіровоградщини за півстоліття змінився невпізнанно.  Свідками їх невтомної праці стали живі пам’ятники природи, які зеленим вбранням обрамлюют ... Читати далі »

Переглядів: 537 | Додав: Юлия | Дата: 02.03.2016 | Коментарі (0)