Головна » 2020 » Вересень » 9 » Амбітна та стратегічна ціль Міністерства – впровадити ефективну і прозору систему управління лісами,-Богдан Боруховський
09:29
Амбітна та стратегічна ціль Міністерства – впровадити ефективну і прозору систему управління лісами,-Богдан Боруховський

Проведення інвентаризації лісів та використання цих даних для формування ефективної лісової політики обговорили під час зустрічі першого заступника Міністра Богдана Боруховського з представниками проєкту «Німецько-Український Агрополітичний діалог» та посольства Німеччини в Україні.

Так, в Німеччині процес інвентаризації є безперервним, з п’ятирічним циклом збору інформації. І саме проєкт «Німецько-Український Агрополітичний діалог» допомагає Україні у ефективному застосуванні кращих німецьких та загальноєвропейських практик та технологій у підготовці та проведенні національної інвентаризації лісів України.

«Завдання, яке поставив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, знайти алгоритм та механізм, який вдвічі скоротить термін проведення первинної базової національної інвентаризації - до кінця 2022 року. Не маючи 100% достовірних даних про ліс, складно приймати управлінські рішення, тому Мінідовкілля спільно з Держлісагентством зробить все можливе, щоб перший базовий цикл завершити якнайшвидше», - наголосив Богдан Боруховський.

На зустрічі також було обговорено основні напрямки реформування лісової галузі, якими наразі займається команда Міндовкілля. За словами Богдана Боруховського, ключовою інституційною реформою стане розділення господарсько-фінансових та регуляторних функцій Держлісагентства. В результаті лісові господарства, яких зараз більше 300, перейдуть до управління національної компанії, що дасть безліч нових управлінських та фінансових інструментів до ефективної, прибуткової та прозорої діяльності. Ця компанія стане потужним європейським гравцем ринку деревини та надійним партнером українському бізнесу.

Після реформування лісової галузі Міністерство і надалі продовжуватиме формувати державну лісову політику, Держлісагентство здійснюватиме її реалізацію та регуляцію ринку. Господарська функція, як вже зазначалося, перейде до національної компанії, а екологічний контроль залишиться за Держекоінспекцією.

Німецька сторона зі свого боку запевнила у готовності продовжувати співробітництво з Україною у сфері розвитку лісової галузі та реформування державного управління лісовим господарством.

Джерело:

https://menr.gov.ua/news/35817.html

 

Переглядів: 188 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: