Головна » 2017 » Травень » 4 » Бережіть ліс від пожеж!
11:03
Бережіть ліс від пожеж!

Наближаються святкові дні. Значна маса жителів селища намагається відпочити на лоні природи.

  • ж не всі виконують правила пожежної безпеки. Проте саме безгосподарна людська діяльність завдає лісам найбільшої шкоди. Найстрашніший ворог лісу – це вогонь. Легковажно залишені вогнища після пікніків, кинуті непогашені сірники й недопалки – такі плачевні наслідки «культурного» дозвілля.

Знаємо якої великої біди завдає пожежа, що приносить в наш дім горе і розруху. Некерований вогонь за короткий час знищує матеріальні цінності, надбані протягом багатьох років, а в непоодиноких випадках забирає найцінніше – життя.

Особливо страшне це явище в лісі, коли в гарячому пеклі гине все красиве і живе. Прикладів, коли вирували пожежі в лісах на Землі, можна навести безліч.

Причини лісових загорянь різні: гроза, викиди іскор з не відрегульованого двигуна, замикання електричних дротів і найголовніше – недбале поводження з вогнем людей. Згідно із статистикою, 90 відсотків лісових пожеж – справа рук людини, пустощів дітей.

За лічені хвилини вогонь може знищити або пошкодити насадження, що вирощувалися десятиріччями.

Отож нагадуємо, що в пожежонебезпечний період, який орієнтовно триває з 1 квітня по 30 жовтня, не дозволяється розкладати вогнища, випалювати суху траву на сільськогосподарських угіддях, курити за межами спеціально відведених для куріння місць, кидати незагашені сірники. На порушників пожежної безпеки складатимуть протоколи про порушення вимог лісового законодавства і накладатимуть штрафи, передбачені ст. 77 «Порушення вимог пожежної безпеки в лісах» Кодексу України тягне за собою накладання штрафу на громадян від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 15 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Робота працівників державної лісової охорони є невід’ємною частиною попередження лісової пожежі. Адже, якщо правильно і зрозуміло проведена бесіда, то кількість пожеж менше, а відношення людини до природи стає більш уважнішим і ціннішим. 

Закликаємо всіх: збережемо зелену красу рідного краю, тому що ми самі повинні турбуватися за своє майбутнє.

 

Інженер лісового господарства О.Артеменко

 

Переглядів: 463 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: