Головна » 2017 » Вересень » 8 » До перемоги привела згуртованість!
14:15
До перемоги привела згуртованість!

Золотої осені відзначають своє професійне свято працівники лісової галузі України. В рамках заходів до свята для працівників лісу організовують багато цікавих заходів – професійних та спортивних змагань, туристичних подорожей, цікавих зустрічей.

На Кіровоградщині 7 вересня 2017 року, вже вдруге, обласною профспілковою організацією за підтримки обласного управління лісового та мисливського господарства, проведено Ліс-квест.

Цього року він проходив на базі ДП «Оникіївський лісгосп» і був тематичний. Україна обрала європейське майбутнє іпідписала Угоду про асоціацію з Євросоюзом, яка набрала чинності 1 вересня 2017 року. То ж, з цієї нагоди, лісівники ходили в похід лісовими стежками європейських країн, виконуючи ігрові завдання ЛІС-квесту «ЄВРОЛІС».

Компаніївські лісівники отримали путівку на подорож до Республіки Ірландії. І назва команди для участі у Ліс-квесті «Зелений острів» була обрана не випадково. Адже в зв’язку з м’яким кліматом Ірландія ввесь рік покрита зеленню, за що її називають як Смарагдовий острів.

Побувавши, віртуально, у Ірландії можемо інформувати всіх.

Прапор Ірландії: складається із трьох смуг – зеленої, білої і помаранчевої.

Зелений колір символізує Ірландію, яку називають «зеленим островом», та католицтво, а помаранчевий – протестантизм, білий – втілює мир між ними.

Лісистість одна з найменших у Європі приблизно 5%. Лісники смарагдового острова добровільно висаджують ліси. Половина лісів там – приватні. Міністерство сільського господарства Республіки Ірландії компенсує затрати на створення лісового господарства протягом 20 років.

Гранти на ліс звільняються від податків на прибуток.

В Ірландії є унікальне місце – Розовий ліс, аналогів якому немає в світі. Там розовий відтінок мають дерева, трава і навіть дно річечки… Ця загадка для людства залишається нерозгаданою чому це так.

Ще корисна дрібничка.Вітаючись з ірландцем, міцно потисніть йому руку і привітайте, дивлячись в очі. Так ви покажете співрозмовникові, що довіряєте йому і ваші помисли чисті. Не прагніть встигнути на зустріч в точно визначений час. Традиції Ірландії дозволяють трохи запізнитися і це не буде сприйнято негативно. При вході в магазин, ресторан або інше приміщення обов’язково привітайтеся, а йдучи, попрощайтеся. Ввічливість – приємна риса ірландців і такої ж поведінки вони чекають від гостей.

Ознайомившись із історією цієї Європейської країни, з народними традиціями, з природою острова, нам дуже хотілося б побувати там. Але розуміємо, що сьогоднішні заробітні плати степових лісівників, не дадуть здійснитись нашим бажанням. Хочеться вірити в те, що лісові реформи на шляху інтеграції України до Євросоюзу забезпечать таку можливість наступним поколінням лісівників південно-східної України.

Поки що, наша команда «Зелений острів», яка представляла на Ліс-квесті «ЄВРОЛІС» одночасно українських і Ірландських лісників, здобувши друге місце у обласних ігрових змаганнях, насолоджується перемогою і окрилюється надією на бюджетне фінансування степового лісорозведення в 2018 році.

А ще – ми горді тим, що до перемоги нас привела згуртованість команди, професійна майстерність, неабиякі здібності і креативні мислення кожного члена команди! Всі ці риси притаманні працівникам колективу ДП «Компаніївський лісгосп», вони ж і допомагають нам виживати самим, дарувати і берегти життя степових лісів Кіровоградщини.

             

 

 

Ірина Артем’єва,

Голова профкому ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 380 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: