Головна » 2017 » Вересень » 18

Осінь нинішнього року видалась напрочуд спекотною. Всім навкруги це приносить неабияке задоволення, адже з літньою порою не хочеться як найдовше прощатися.

Сільськогосподарські роботи на полях Компаніївщини по збору зернових та соняшнику проходять швидко та успішно. Але по закінченню збору урожаю, зазвичай розпочинається недопустима вакханалія щодо спалення пожнивних залишків на полях району.

Лісівники ДП «Компаніївський лісгосп» неодноразово звертаються через засоби масової інформації до таких «горе господарів» додержуватися правил пожежної безпеки. Якщо вам дешевше спалити залишки, а не використати їх, як своєрідне підживлення грунту, то потрібно по краю поля провести обов’язкові мінералізовані полоси, щоб згубний вогонь не міг зашкодити полезахисним смугам та лісовим насадженням, які обрамляють ваші поля, завдяки яких урожайність ваших культур збільшується у рази. При спалюванні повинні залишатися люди та техніка, які слідкували б за ... Читати далі »

Переглядів: 414 | Додав: Юлия | Дата: 18.09.2017 | Коментарі (0)

Осінь – час озеленення садиб,вулиць, парків та скверів. Працівники ДП «Компаніївський лісгосп» виростили широкий асортимент декоративного посадкового матеріалу, який користується попитом у населення та працівників організацій, установ і комунальних підприємств. Лісгосп проводить реалізацію декоративного посадкового матеріалу. В асортименті є понад 20 видів порід: ялина, туя, ялівці, модрина, сосна, ялиця, дуб, береза, горобина, шовковиця, катальпа, калина, самшит, спірея, барбарис,форзиція. Найбільше цікавить споживачів посадковий матеріал вічнозелених порід – хвойних та самшит.  Згідно проведеної осінньої інвентаризації в шкілках нараховується 15 тис.шт. стандартного посадкового матеріалу. Споживачі задоволені асортиментом і якістю посадкового матеріалу.

 

Завантажити прайс-лист /prajs-list_osin_2017.xlsx

... Читати далі »

Переглядів: 353 | Додав: Юлия | Дата: 18.09.2017 | Коментарі (0)

Державне агентство лісових ресурсів України відмічає масштабне погіршення санітарного стану лісів, спричинене масовим їх всиханням. Про це йдеться у наказі відомства, який запроваджує необхідні заходи для боротьби з цією проблемою.

В останні роки у зв'язку із значними кліматичними змінами, склалися сприятливі умови для масового розвитку та розмноження небезпечних шкідників лісу, зокрема групи комах-ксилофагів. Зазначені шкідники (переважно верхівковий і шестизубий короїди, малий та великий соснові лубоїди) заселяють дерева сосни звичайної і сприяють поширенню в їх провідних тканинах грибів родини офіостомових, що призводить до швидкої загибелі соснових насаджень на значних площах.

Враховуючи масштаби пошкодження лісів, з метою недопущення безповоротної втрати цінних лісових ресурсів, посилення їх захисних, оздоровчих, водоохоронних, рекреаційних і інших корисних властивостей та запоб ... Читати далі »

Переглядів: 359 | Додав: Юлия | Дата: 18.09.2017 | Коментарі (0)

Відзначено з нагоди Дня працівника лісу

Нагрудним знаком

«Відмінник лісового господарства України»

РЕВЕНКО

Наталію Олександрівну

начальника Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства

СЛЮСАРОВА

Сергія Володимировича

директора державного підприємства «Оникіївське лісове господарство»

 

Почесною Грамотою

Державного агентства лісових ресурсів України

ВОЗНОГО

Валерія Ленікаровича

майстра лісу Знам'янського лісництва державного підприємства «Чорноліське лісове господарство»

ГРИГОРАША ... Читати далі »

Переглядів: 402 | Додав: Юлия | Дата: 18.09.2017 | Коментарі (0)

Шановні колеги - лісівники й ветерани галузі! 

З глибокою пошаною звертаюсь до вас – вартових кіровоградських лісів, усіх тих, хто віддає лісівничій справі, збереженню та примноженню лісових багатств рідного краю всю свою силу, час і душу. Щиро дякую вам за любов до лісу і піклування про нього і висловлюю найщиріші вітання з професійним святом – Днем працівника лісу!

У лісовому господарстві трудяться люди не випадкові. Свою професію ви обрали за покликом душі, а природа загартувала вас від тих труднощів, якими оповита лісівнича стежка. З вашої відданості, наполегливості й невтомної праці бере приклад молодь. У вас вона навчається приносити користь лісу й не відступати перед проблемами. Сподіваюсь, у майбутньому юні лісівники стануть досвідченими фахівцями лісового господарства, які продовжуватимуть плекати зелену крас ... Читати далі »

Переглядів: 377 | Додав: Юлия | Дата: 18.09.2017 | Коментарі (0)