Головна » 2021 » Квітень » 23 » Ольга Артеменко взяла участь у навчаннях з лісозахисту
13:36
Ольга Артеменко взяла участь у навчаннях з лісозахисту

Т.в.о. головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп» Ольга Артеменко взяла участь у навчаннях з  питань захисту лісів від шкідників і хвороб лісу , які проводили спеціалісти ДСЛП «Херсонлісозахист» 21 квітня на базі ДП «Чорноліський лісгосп» .

Приводом  для проведення практичних навчань з питань захисту лісів від шкідників та хвороб для лісоохоронців Кіровоградщини стало те, що в лісових насадженнях Чутянського лісництва ДП «Чорноліський лісгосп» в ході лісопатологічних обстежень лісовою охороною підприємства виявлено пошкодження дерев ясеня великим ясеневим лубоїдом.

На лісових площах фахівці служби лісозахисту    показали учасникам семінару  основні ознаки виявлення шкідника лісу – великого ясеневого лубоїда, розповіли про шкоду, яку він завдає насадженням та способи боротьби з ним. Також вони рекомендували лісовій охороні області провести лісопатологічні обстеження всіх лісових ділянок з переважаючою породою деревостану ясен звичайний з метою вчасного виявлення та попередження стрімкого поширення шкідників лісу в зоні діяльності лісгоспів області.

Крім того, спеціалісти ДСЛП «Херсонліслсозахист» ознайомили учасників зібрання із заходами щодо запобігання поширенню інших шкідників лісу та звернули увагу присутніх на виконанні окремих пунктів Санітарних правил України.

Такі   практичні  навчальні семінари є важливою допомогою лісовій охороні в боротьбі з хворобами і шкідниками лісу.

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 193 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: