Головна » 2021 » Квітень » 13 » Юні лісівники Компаніївщини завершили участь в Науково-освітньому проекті
10:55
Юні лісівники Компаніївщини завершили участь в Науково-освітньому проекті

Вихованці гуртка "Юні лісівники" – учні шкільного лісництва «Зелена Планета» –  Ткаченко Ірина та Назаренко Андрій завершили участь в Науково-освітньому проекті «Вчителі та учні беруть участь в екологічному моніторингу Антарктиди» в рамках Міжнародного наукового проекту «Дослідження стану виводкових колоній пінгвінів P. papua та P. adeliae в підрайоні ККАМЛР 48.1 з використанням мережі фотокамер CEMP (CCAMLR Ecosystem Monitoring Program)».

 Юні дослідники протягом трьох місяців вели спостереження по фотознімках, отриманих з фотокамер, які встановлені на островах поблизу Української антарктичної станції «Академік Вернадський», а саме на о. Ялур, о. Пітерманн, о. Галіндез (архіпелагу Вільгельма) за початком і кінцем гніздування пінгвінів, кількістю відкладених яєць, кількістю пташенят, які вилупились, та пташенятами, які доросли до «підліткового» віку і відійшли до «ясел». Дані опрацьовували за спеціальною методикою та заносили до таблиць.

Такий досвід став корисним для учасників, адже юні дослідники оволоділи навичками камерального опрацювання інформації з фотознімків та її аналізу; ознайомилися з поведінковими реакціями пінгвінів у гніздових колоніях; отримали досвід роботи в міжнародному науковому проекті. Та найголовніше - отримали позитивні емоції від спостережень за пінгвінами та їх пташенятами!

 

Світлана Полтавець,

керівник шкільного лісництва «Зелена Планета»

Переглядів: 157 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: