Головна » 2020 » Вересень » 15 » Хвойні ліси лісоохоронці Кіровоградського лісництва патрулюють цілодобово
10:15
Хвойні ліси лісоохоронці Кіровоградського лісництва патрулюють цілодобово

Надворі вересень.  А за умовами погоди, яка встановилася в природних екосистемах – пожежонебезпечний період в активній фазі. Як наслідок сухої та спекотної погоди, підвищується ризик виникнення лісових пожеж.

Зважаючи на пожежну небезпеку, лісова охорона  Кіровоградського лісництва працює в посиленому режимі, чергують працівники лісової охорони, докладаючи максимум зусиль, спрямованих на попередження лісових пожеж.

Для попередження виникнення та розповсюдження лісових пожеж з початку року в лісонасадженнях уже створено 15 км мінералізованих смуг та на 113 км проведено догляд за ними . Особливо велике значення в лісництві приділяють протипожежній пропаганді серед населення. Для проведення роз’яснювальної роботи про небезпеку загорань вздовж доріг виставлена наглядна агітація, проводиться розповсюдження листівок на протипожежну тематику, постійно проводяться контролюючі рейди,

Статистика природних пожеж останніх тижнів показує, що їх сплеск спостерігається у вихідні дні, коли люди масово прямують відпочивати на природу. Тому  у  лісової охорони Кіровоградського лісництва вихідні дні є особливо напруженими в роботі, оскільки це переважно приміські хвойні лісові насадження, які дуже небезпечні в пожежному відношенні.

                Так, минулими вихідними в соснових лісових масивах в урочищах «Салганні піски» та «Оситняжка» наземне патрулювання проводили майстри лісу Володимир Фівко, Валерій Кузь та Віктор Безгінов, на чергуванні був і  водій автомобіля, обладнаного пожежним модулем, Леонід Шевченко. Порушників пожежної безпеки під час рейду не виявили. 

Відпочивальники не створили  проблем лісівникам і не завдали шкоди лісу.

                Лісівники закликають жителів Кіровоградщини і в подальшому дотримуватись правил пожежної безпеки в лісі і пам’ятати, що вогонь – найнебезпечніший ворог лісу! Збережемо наші ліси від пожеж разом!  Збережемо ліс і природа збереже нас!

 Яна Прозор,

помічник лісничого Кіровоградського лісництва

 

Переглядів: 179 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: