Головна » 2021 » Квітень » 7 » Ліс – це наше здорове життя!
19:22
Ліс – це наше здорове життя!

7 квітня, щорічно, відзначається Всесвітній день здоров'я, починаючи з 1950 року. Саме тоді було засновано Всесвітню організацію охорони здоров'я в рамках ООН (ВООЗ). Мета святкування — підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому.

За даними науковців, більше 60% кисню виробляє рослинність, і її головний компонент  –   ліс. Сьогодні, в умовах пандемії коронавірусу, людство всієї планети пересвідчилось в тому, що використання кисню – єдиний порятунок для тяжких хворих, у яких вірус спричиняє пневмонію. Кисень важливий не лише для порятунку тяжко хворих, а й для їхнього повноцінного життя у майбутньому. 

Ліс приносить велику користь людині як найбільший виробник чистого лікувального повітря, як найліпший санітар атмосфери, лісове повітря за активними формами кисню, очищене від шкідливих домішок, є запорукою високої працездатності людини, її довголіття. Суспільство має рахуватися з усім, що творить єдину природу лісу, – від найніжнішої травинки до велетня дуба, від маленької мурашки до могутнього ведмедя.

Лісова охорона Компаніївського лісового господарства запрошує мешканців нашого краю випробувати цілющі властивості лісотерапії  в лісових масивах степової Кіровоградщини. Приходьте до лісу, відпочивайте, набирайтесь сил, здоров`я і натхнення, радійте життю!

Відпочивайте, але пам’ятайте, що ліс – оберіг нашого життя! То ж, за його безкорисливу службу, ми всі  маємо  віддячувати йому бережливим ставленням – берегти  його від пожеж, засмічення і знищення !

Дбаймо про ліси рідного краю разом!

Ольга Артеменко,

т.в.о.головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 168 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: