Головна » 2016 » Березень » 29 » Лісівники активізують свої зусилля по охороні лісів від пожеж
14:42
Лісівники активізують свої зусилля по охороні лісів від пожеж

Аномально тепла березнева погода спонукала лісівників активізувати свої зусилля по підготовці до пожежонебезпечного періоду.

28 березня 2016 року в ДП «Компаніївський лісгосп» відбулась виробнича нарада за участю керівників структурних підрозділів з питання щодо готовності лісогосподарського підприємства до пожежонебезпечного періоду в 2016році.

Лісничі Кіровоградського, Новгородківського та Компаніївського лісництв звітували керівництву підприємства, що лісова охорона готова до початку пожежонебезпечного періоду в лісі.

Наразі вже створено 5 км нових мінералізованих смуг та поновлено 25 км. Підприємство забезпечено пожежною технікою. В разі необхідності лісгосп готовий залучити до гасіння лісових пожеж пожежний модуль, 3 трактори з грунтоообробною технікою, 3 мотопом, 18 пожежних ранцевих оприскувачів та 250 одиниць різного пожежного інвентарю.

В кожному лісництв створено запас первинних засобів пожежогасіння — ранцевих вогнегасників, лопат, відер, сокир, бензопил, хлопавок.

З метою підготовки до пожежонебезпечного періоду наказом по лісгоспу призначені відповідальні, для оперативного реагування на великі пожежі розроблені мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж на тери- торії лісгоспу в трьох адміністративних районах області — Компаніївському, Кіровоградському, Новгородківському, погоджений план взаємодії на випадок необхідної допомоги з державними пожежно-рятувальними підрозділами.

Підводячи підсумок розгляду даного питання, директор лісгоспу Олександр Слюсаренко зосередив увагу лісничих на активізації роботи лісової охорони, сконсолідованій роботі лісництв з районними державними адміністраціями в питаннях попередження сільгосп палів, а також широкому інформуванню населення щодо неухильного дотримання Правил пожежної безпеки в лісах.

Від лісових пожеж не можна бути застрахованим. Тому лісова охорона Компаніївського лісгоспу застерігає всіх тих, хто бездумно проводить весняні пали сухої трави на полях, в лісосмугах та узбіччях доріг. Це велика загроза і втрата для навколишнього природнього середовища, а паліям загрожує адміністративна відповідаль-ність у вигляді значного штрафу. Лісівники закликають жителів Кіровоградщини свідомо дотримуватися правил пожежної безпеки, спільно дбати про стан нашого довкілля, берегти ліси рідного краю!

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 379 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: