Головна » 2020 » Червень » 22 » Лісівники плекають відтворені молоді ліси Новгородківщини
10:19
Лісівники плекають відтворені молоді ліси Новгородківщини

У Новгородківському лісництві суцільні рубки проводяться лише на лісових ділянках,  де призначаються суцільні санітарні рубки за станом насаджень, які пошкоджені шкідниками чи хворобами. Зруби заліснюються протягом одного-двох років, як того вимагає галузеве нормативне законодавство.

В  лісництві приміняються два способи лісовідновлення зрубів: штучний (посадка або посів лісу) і сприяння природному поновленню – створення умов для швидкого заселення площі цінними деревними породами).

Так , в минулому 2019 році, суцільні санітарні рубки в лісництві були проведені на 12.5 га. Весною 2020 року на площі 10,4 га зрубів залишені під природне поновлення з вегетативного та насінневого походження акації білої. Лісовідновлення шляхом створення культур дуба червоного  в 2020 році проведено на площі 0.9 га.

   

 В літній період працівники Новгородківського лісництва активно проводять догляди за молодими відтвореними лісами. Залежно від віку посадок і ступеню забур’яненості проводимо обкошування міжрядь та ручне прополювання молодих культур в рядках. В поточному році заплановані догляди за молодими лісами на зрубах останніх років  створення на загальній площі 4,5 га.

                Звертаємось до всіх жителів регіону з шаною ставитись до природи і з повагою до праці тих, хто ростить і плекає молоді ліси в степовій Кіровоградщині. Створюють лісові насадження лісівники, а берегти і охороняти ліс – потрібно спільними зусиллями всієї громади. Лише за таких умов ми зможемо збільшити лісистість нашого степового краю і залишити нашим дітям і внукам безпечне довкілля.

Андрій Бабичевський,

лісничий Новгородківського лісництва

 

 

 

 

Переглядів: 218 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: