Головна » 2020 » Червень » 12

Лісівники Кіровоградщини мають давню дружбу з артистами театру імені Марка Кропивницького. І підтверджує цю дружбу пам’ятний знак, який встановлений біля лісового масиву площею 41.6 га в кв. 29 вид. 2 Кіровоградського лісництва. Ще в 1999 році працівники лісництва висаджували на цю лісову площу дуб, ясени, черемху та інші лісові породи.

Присвячений діячам театру лісовий масив внесений в реєстр лісових насаджень, як урочище «Пам`ятне».

Сьогодні цей молодий ліс гостинно зустрічає всіх, хто приходить до нього відпочити, набратись  сил і здоров`я.  Люблять його всі, та не всі цінуют ... Читати далі »

Переглядів: 218 | Додав: Юлия | Дата: 12.06.2020 | Коментарі (0)

Лісовпорядна нарада, за участю представників всіх державних лісогосподарських підприємств та облуправління, відбулась 11 червня 2020 року в Кіровоградському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. На зібранні розглядались матеріали затвердженого базового лісовпорядкування лісів, які перебувають у постійному користуванні державних лісогосподарських підприємств області.

У нараді взяв участь т.в.о. директора ДП «Харківська державна лісовпорядна експедиція» Василь Гриневич та представник департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу обласної державної адміністрації Сніжана Лазаренко. 

В підсумку на нараді затверджено матеріали базового лісовпорядкування по лісгоспах і визначено порядок реалізації намічених заходів.   

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп» 

... Читати далі »

Переглядів: 196 | Додав: Юлия | Дата: 12.06.2020 | Коментарі (0)

Мобільні рейдові групи з лісівників та правоохоронців в усіх областях України лише цього місяця провели майже 700 рейдів. Загалом, з початку року їх проведено 17,5 тисяч. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький. Він підкреслив, що державна лісова охорона склала майже 1,8 тис. адмінпротоколів. Вже стягнуто штрафів на суму більше 0,5 млн грн та відшкодовано 2,5 млн грн збитків лісовому господарству. «Ми передали 600 матеріалів до поліції для притягнення лісопорушників до кримінальної відповідальності. Щоправда, поки порушено лише 64 кримінальні справи на суму шкоди майже 6,5 млн грн, та 32 справи у суді», - зазначив Андрій Заблоцький.
Переглядів: 194 | Додав: Юлия | Дата: 12.06.2020 | Коментарі (0)