Головна » 2020 » Червень » 30 » Лісопатологічні обстеження лісів Новгородківського лісництва
22:19
Лісопатологічні обстеження лісів Новгородківського лісництва

   

В лісах Новгородківського лісництва ДП «Компаніївський лісгосп» у відповідності до Санітарних правил в лісах України, проведено лісопатологічні обстеження лісових ділянок, на яких спостерігається зараження грибковими хворобами рослин, вторинними шкідниками лісу, присутній природній відпад та відмирання дерев на доцільність призначення заходів з поліпшення санітарного стану.

Обстеження проводила група в складі інженера-лісопатолога 1 категорії відділу діагностики державного спеціалізованого лісозахисного підприємства "Херсонлісозахист" Ксенія Маєвської, начальника відділу лісового господарства Кіровоградського ОУЛМГ Лариси Романської,  т.в. о. головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп» Ольги Артеменко, лісничог Новгородківського лісництва Андрія Бабичевського в присутності представника Первозванівського ОТГ Людмили Степанової.

Робочою групою встановлено, що значні площі оглянутих лісових насаджень пошкоджені комплексом стовбурових шкідників і потребують термінових заходів з поліпшення санітарного стану лісів з метою недопущення розповсюдження на суміжні ділянки шкідника.

Комісія прийшла до висновку, що насадження у Новгородківському лісництві в  кв.14 виділу 2(7) з  головною породою акація біла  на площі 0.9 га  та виділу 3 (4) з головною породою сосна звичайна на площі 0.4 га потребують проведення санітарних рубок суцільних в 2020 році. Оскільки, несвоєчасне проведення заходів може призвести до непередбачувано негативних наслідків.

За результатами обстеження складено відповідний акт.

Ольга Артеменко,

т.в.о.головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 318 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: