Головна » 2020 » Червень » 30 » Лісова ароматерапія – найкращий варіант літнього оздоровлення!
20:33
Лісова ароматерапія – найкращий варіант літнього оздоровлення!

Липень на порозі!.. Якщо вам не хочеться смажитися на пекучому сонці, не випадає цього літа підкорити і гірські вершини – сміливо відправляйтеся до лісу. Його цілющий мікроклімат вважають найбільш прийнятним і корисним для зняття емоційної та фізичної втоми, для заспокоєння виснаженої нервової системи, і навіть для загоєння сердечних ран.

Ліс допоможе вам відновити сили, додати енергії та творчого натхнення. Дерева послаблюють силу вітру і оберігатимуть ваше тіло від надмірного сонячного випромінювання, ви зможете зміцнити свій імунітет, урівноважити тиск. Бо тут і атмосферний тиск нижчий, ніж над рівнем моря і не такий швидкозмінний, як у горах. Навіть тих кілька годин, які ви проведете у лісовій оазі, допоможуть вам забути про втому, очистити легені, поліпшити кровообіг та наситити свій організм киснем.

Лісове повітря багате фітонцидами, протизапальними і антибактеріальними компонентами, які виділяють дерева, насамперед, хвойні, а також ефірними маслами. Лісовий клімат особливо сприятливий для тих, хто страждає від серцевих хвороб, корисні лісові повітряні ванни і для хворих на хронічний гайморит, при захворюваннях шкіри та при головних болях.

Прощальний акорд відпочинку, який запам’ятається вам, надовго, варто зробити у рекреаційній зоні – спеціально відведеному у лісі місці, обладнаному нехитрими лісовими меблями, де можна засмажити найкращий у світі шашлик, зварити юшку з риби чи польову кашу, або просто послухати шепіт лісу.  

А повертаючись до дому – не забудьте прибрати за собою сміття, загасити вогнище. Це дозволить вам ще не раз із чистим сумлінням повертатися сюди за новою порцією здоров`я та енергії.

         Лісівники Компаніївського лісгоспу бажають вам гарного літнього відпочинку на лоні природи і закликають всіх відпочивальників бути вдячними лісу за його безкорисливу службу людям – не завдавати йому шкоди, не засмічувати і берегти від пожеж! 

 Ольга Артеменко,

т.в.о.головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 238 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: