Головна » 2020 » Червень » 15 » Лісовим пожежам заслін
10:17
Лісовим пожежам заслін

Одним із ефективних методів боротьби з вогняною стихією в лісовому фонді є правильно облаштовані мінералізовані смуги – штучно створені протипожежні барєри. Створюються мінсмуги шляхом очищення ділянки території, що межує з лісовим масивом, від горючих матеріалів. Як правило, здійснюється це механізованим способом: проводиться оранка трактором ґрунту на певну ширину. При цьому мінеральний шар ґрунту оголюється, а дерен, трава, хвоя, листя та інші матеріали, здатні горіти, в процесі цього присипаються землею.

 

Ліси в Компаніївському лісництві від можливих лісових пожеж захищають 75 кілометрів мінералізованих смуг. За нинішньої спекотної погоди, тобто при складній пожежонебезпечній обстановці, ми продовжуємо їх створювати позапланово. Так, днями виникла нова мінералізована смуга довжиною 1,7 км, яку створили по периметру лісорозсадника Компаніївського лісництва.

Окрім того, в Компаніївському лісництві, з початку року, провели вже  оновлення мінсмуг, прокладених минулоріч та позаминулоріч, в об’ємі  75 км. .

Олег Балабушка,

помічник лісничого Компаніївського лісництва

Переглядів: 188 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: