Головна » 2020 » Вересень » 22 » На лісових об’єктах Кіровоградського лісництва завершено польові роботи з моніторингу I рівня
10:34
На лісових об’єктах Кіровоградського лісництва завершено польові роботи з моніторингу I рівня

В останні десятиліття у світі дедалі гострішою стає проблема охорони й захисту лісів від вогню, шкідників, забруднень, а нерідко й від надзвичайних екологічних ситуацій техногенного та природного характеру. Тому, моніторинг лісів є важливим елементом системи запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та завчасного реагування на них.

Моніторинг лісів – це система регулярних спостережень, оцінки та аналізу інформації про стан лісів та прогнозування його змін з метою забезпечення інформаційно-аналітичної підтримки прийняття рішень щодо сталого управління лісами.

Моніторинг - багаторівнева система спостережень. Виділяють два рівні моніторингу: I (екстенсивний) та II (інтенсивний). Призначення моніторингу І рівня (екстенсивного) - отримувати інформацію про часову та просторову динаміку стану лісів і визначити території, на яких відбуваються суттєві зміни стану лісів. Для цього на рівномірній мережі ділянок моніторингу з відомим рівнем достовірності визначаються індикатори стану лісів і документуються їх зміни для визначення ступеню їх відхилень від норми. Призначення інтенсивного моніторингу - вивчення закономірностей динаміки стану лісів та виявлення головних факторів, які визначають стан лісів (оцінка причинно-наслідкових взаємозв'язків).

   

У ДП «Компаніївський лісгосп» 1 (екстенсивний) рівень моніторингу проводиться  на одній ділянці в Кіровоградському лісництві.

Спеціалісти лісового господарства Компаніївського лісгоспу завершили цьогорічне проведення польових робіт з обстеження ділянок моніторингу.   
Всі дані обстежень занесені в карточку польового обліку, внесені до комп’ютерної програми та відправлені до Кіровоградського обласного управління лісового господарства для  подальшого  опрацювання.

 Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 215 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: