Головна » 2020 » Червень » 16 » На варті лісів степової Кіровоградщини: Протипожежний рейд в лісовому урочищі «Тернова балка»
08:27
На варті лісів степової Кіровоградщини: Протипожежний рейд в лісовому урочищі «Тернова балка»

Лісове урочище «Тернова балка» це рукотворний ліс на площі понад 130 гектарів, створений тяжкою працею працівників Компаніївського лісництва у перші роки створення Компаніївської лісомеліоративної станції (нині це державне підприємство «Компаніївське лісове господарство»). Минуло понад п’ять десятиліть і створені лісові культури на терасах схилів Тернової балки сьогодні – це вже зелена база з сформованим лісовим кліматом і джерельними водоймами. Сьогодні цей ліс гостинно зустрічає всіх, хто шукає в ньому відпочинку.

Оскільки основною причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор, лісовою охороною Компаніївського лісництва постійно ведеться профілактична протипожежна агітація  серед населення

Щоб запобігти прикрим випадкам та вкотре наголосити громадянам, що відповідальне ставлення до дотримання правил пожежної безпеки допоможе уникнути біди, лісівники спільно з рятувальниками та правоохоронцями Компаніївського району провели черговий рейд в лісовому масиві урочища «Тернова балка». Пояснюючи людям правила безпеки, члени рейдової бригади розповідали, до чого може призвести неправильне поводження з вогнем. Відпочиваючим роздавали пам’ятки щодо недопущення лісових пожеж та інструкції щодо дій у разі виявлення пожежі в лісі.

Вогонь  – найбільший ворог лісу! Лісова охорона закликає громадяни чітко усвідомлювати, якої непоправної шкоди довкіллю можуть завдати лісові пожежі. Кожен з нас повинен робити усе можливе, аби не допустити цього лиха. Збережемо ліс від вогню разом!

Олег Балабушка,

помічник лісничого Компаніївського лісництва

Переглядів: 211 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: