Головна » 2020 » Червень » 15 » На виконання програми «Ліси Кіровоградщини» на 2016-2020 роки» ДП «Компаніївський лісгосп» створено 223,5 гектарів захисних лісових насадже
10:29
На виконання програми «Ліси Кіровоградщини» на 2016-2020 роки» ДП «Компаніївський лісгосп» створено 223,5 гектарів захисних лісових насадже

На виконання регіональної екологічної програми «Ліси Кіровоградщини» на 2016-2020 роки»  державним підприємством «Компаніївський лісгосп» на еродованих землях Кіровоградщини створено 223,5 гектарів захисних лісових насаджень, в тому числі в Кропивницькому районі – 39,8 га, Новгородківському – 64,2 га, в Компаніївському- 119,5 га.

Однак, щоб результати праці лісівників втілились в збільшення лісистості території регіону,  дати життя лісу – це лише певна частина копіткої роботи працівників лісу. Щоб у лісу було майбутнє – його потрібно зростити.

 У перші роки догляду за молодими лісовими насадженнями працівники Компаніївського лісгоспу проводять комплекс агротехнічних і лісівничих заходів, що спрямовані на поліпшення умов приживлюваності й росту дерев. Догляди проводяться і за цьогорічними лісопосадками, і за лісовими культурами минулих років створення. Залежно від віку посадок і ступеню забур’яненості це механізований догляд з приміненням дискових борін, обкошування міжрядь  чи ручне прополювання в рядах молодих культур. Кількість, тривалість і терміни доглядів у кожному лісництві визначають типом лісорослинних умов, способом обробітку ґрунту, методом створення лісових культур і звичайно, погодно-кліматичними умовами.

На 2020 рік вцілому по лісгоспу заплановано проведення  механізованих доглядів за захисними насадженнями на площі 364 га. Станом на 15 червня  механізовані догляди проведені на  загальній площі 161 га. Зокрема, Компаніївське лісництво провело мехдогляди на площі 129 га, Новгородківське – на площі 22,5 га, Кіровоградське – на площі 9,5 га.

Створення і вирощування молодих захисних лісових насаджень проводиться за рахунок коштів обласного екологічного фонду, використання яких знаходиться під постійним контролем громадськості.

Прес-служба

 ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 217 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: