Головна » 2017 » Жовтень » 5 » Наближається відкриття полювання на фазана
08:30
Наближається відкриття полювання на фазана

Фазан - птиця дуже обережна та боязка і при першій нагоді намагається втекти, в той же час фазан не дуже добре літає. Може пролетіти 70-150 метрів, але швидко виснажується, тому намагається літати не часто. Саме через цю особливість фазанів полювання на них цікаве, проводиться групами мисливців з собаками.

Полювати на фазана можна буде з 7 жовтня до 3 грудня, а вистежувати зайця-русака дозволять з 19 листопада по 21 січня 2018 року і виключно по неділях.

При цьому мисливці повинні бути поінформовані, що відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 03 липня 2017 року № 247, були встановлені норми відстрілу тварин одним мисливцем за день полювання у сезон полювання 2017/2018 років.

Крім того, варто пам’ятати, що в ліси та поля на полювання можуть вийти в межах визначених для цього мисливських угідь громадяни України, які досягли 18-річного віку або іноземці, які одержали дозвіл на добування мисливських тварин.

Згідно із Законом України “Про мисливське господарство та полювання”, до полювання прирівнюється перебування осіб у межах мисливських угідь, у тому числі на польових і лісових дорогах (крім доріг загального користування), з:

будь-якою стрілецькою зброєю або з капканами та іншими знаряддями
добування звірів і птахів,

собаками мисливських порід чи ловчими звірами і птахами,

продукцією полювання (крім випадків регулювання чисельності диких тварин, польових випробувань і змагань мисливських собак (не нижче обласного рівня);

перебування осіб на дорогах загального користування з продукцією полювання або з будь-якою зібраною розчохленою стрілецькою зброєю.

Також мисливцям варто пам’ятати, що під час полювання обов’язково потрібно мати всі необхідні документи та пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання. Серед цих документів:

посвідчення мисливця;

щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);

відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;

паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

І все ж таки важливо, щоб кожен, хто брав до рук зброю, розумів всю відповідальність, яка на нього покладена. Звісно, є люди, для яких це таке ж саме хобі, як для декого вишивання рушників. Без цього людина не уявляє свого життя.

Всім мисливцям бажаємо гарного відкриття, та ні пуху — ні пера.

Переглядів: 596 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: