Головна » 2017 » Жовтень » 26 » Начальник Кіровоградського ОУЛМГ бере участь у засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України
14:18
Начальник Кіровоградського ОУЛМГ бере участь у засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України

Начальник Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко бере участь у шостому засіданні Ради  регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка. Засідання проходить у Києві. На ньому зібралися близько 2000 учасників з усіх регіонів України, щоб фахово обговорити питання розвитку української держави. 

Під час промови глава держави Петро Порошенко зазначив, що найгірше в українській економіці вже в минулому, а країна не просто вистояла, не просто уникла дефолту, а заклала основу для сталого розвитку.

У всіх регіонах України будуються не лише дороги, які вводяться в експлуатацію, а й відкриваються, ремонтуються та переобладнуються важливі об’єкти соціальної інфраструктури. Про це заявив глава держави у своєму виступі. Петро Порошенко подякував Верховній Раді за ухвалення необхідних законів, що дали старт потрібним країні реформам. 

 

Президент України повідомив, що Національна рада реформ у п’ятницю, 27 жовтня, розгляне проект закону про дерегуляцію бізнесу в Україні. Це стане ще одним кроком до покращення інвестиційного клімату в нашій державі.

 

Започаткована в 2014 році реформа децентралізації, яка дозволила наростити ресурси місцевих бюджетів, покликана на тільки акумулювати кошти на місцях, а й навчити заробляти та примножувати бюджетні статки. Про це під час засідання сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він звернув увагу, що на часі – відповідальне використання коштів та нарощування можливостей примножувати  регіональні ресурси, причому не тільки на користь обласних та районних центрів, а й маленьких сіл та селищ. 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у своєму виступі розповів про проблему завищення тарифів на комунальні послуги.

Серед питань, які розглядаються в ході засідання, питання економічного розвитку, підтримки та розвитку бізнесу, медичної та пенсійної реформ. Окрему увагу приділено розвитку сільської медицини та сільської інфраструктури.

Рада регіонального розвитку є консультативно-дорадчим органом при Президентові України.

До основних завдань Ради належить сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів, зокрема місцевих органів виконавчої влади, з органами місцевого самоврядування щодо удосконалення державного будівництва, напрацювання новітніх підходів у сфері регіонального розвитку. Також на цей орган покладено функцію вироблення узгодженої позиції щодо соціально-економічного та гуманітарного розвитку регіонів, механізмів подолання диспропорцій розвитку територій, ефективного використання економічного потенціалу регіонів, підвищення їх інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності.

Переглядів: 405 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: