Головна » 2018 » Лютий » 20 » Нас турбує соціальна несправедливість
11:16
Нас турбує соціальна несправедливість

Всесвітній день соціальної справедливості відзначається з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій до вирішення питань соціальної справедливості.

За рішенням 62-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН (19.11.2009) 20 лютого проголошено Всесвітнім днем соціальної справедливості. Ініціатива започаткування Всесвітнього дня соціальної справедливості належить урядові Киргизстану. Проект резолюції, співавторами якого виступили близько 80 держав, був прийнятий консенсусом. У документі підкреслюється, що соціальний розвиток і соціальна справедливість – необхідні умови підтримки миру і безпеки як всередині кожної окремої країни так і у взаємовідносинах між ними.

Боротьба за соціальну справедливість – доленосне завдання незалежної України. Без цього їй не здолати кризових явищ останніх років, не досягнути цивілізованого життя. Прикро, але в Україні сьогодні дуже багато несправедливості, що гальмує розвиток держави, породжує невдоволення владою та численні конфлікти.

Працівники державного підприємства «Компаніївський лісгосп» вважають, що у відношенні держави до лісової галузі України також існує несправедливість.

Ми – працівники державного лісогосподарського підприємства степової зони України. Наше підприємство створювалось 50 років тому для виконання державних завдань по створенню захисних лісових насаджень на еродованих землях регіону. Ми професійно здатні збільшувати лісистість південної частини України, охороняти ліси від пожеж, лікувати їх від хвороб і захищати від браконьєрів – тобто виконувати посадові обов’язки державної лісової служби.

Наш лісгосп є не ресурсним підприємством і тому фінансові надходження від реалізації лісопродукції є мінімальними і не можуть забезпечувати в повній мірі виконання всіх лісогосподарських заходів.

Розуміємо, що ж держава повинна фінансувати роботу державного підприємства, а його працівникам платити гідну заробітну плату.

Що ми маємо сьогодні? З 2015 року держава призупинила фінансування лісогосподарських робіт не ресурсних південних лісгоспів. Наші працівники поставлені в такі умови, що не живемо, а виживаємо із мінімальною зарплатою. То чи є тут соціальна справедливість?

Галузеві профспілкові організації усіх рівнів вживають всіх можливих заходів (звернення до керівництва держави, до народних депутатів, всеукраїнські зібрання, мирні акції протесту …) , а реакції від влади ніякої!!!

Вирощувати ліс в степу не легше ніж в лісових регіонах. Але там, за рахунок наявних лісових ресурсів, працівники отримують гідні заробітні плати, мають повний пакет соціальних пільг. А у нас ні справедливих зарплат, ні пільг. Питання соціальної справедливості в лісовій галузі вже довгий час не вирішується.

Нам залишається не втрачати надії на те, що реформування галузі колись настане і буде позитивним і для лісу і для його працівників.

Ірина Артем’єва, голова профкому

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

Переглядів: 368 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: