Головна » 2019 » Квітень » 26 » “Охорона праці на роботі майбутнього” — девіз Всесвітнього дня охорони праці 2019
23:38
“Охорона праці на роботі майбутнього” — девіз Всесвітнього дня охорони праці 2019

Охорона праці засіб збереження життя та здоров’я людини у процесі трудової діяльності.

З метою підтримки демократії та соціального діалогу, боротьби з бідністю й безробіттям, заборони використання дитячої праці у 1919 році заснована Міжнародна організація праці (МОП), яка у 2019 році святкує свій 100-річний ювілей.

Для привертання уваги світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню смертності на робочому місці, міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці.

Вперше він відзначався у 2003 році.

З часом цей день об’єднав усіх, хто прагне зробити роботу людини більш безпечною для її здоров’я та життя.

В Україні згідно з Указом Президента від 18 серпня 2006 р. № 685/200 встановлено національний День охорони праці, який збігається із Всесвітнім днем охорони праці і проводиться на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності та галузей економічної діяльності 28 квітня.

У 2019 році Всесвітній день охорони праці вирішено приурочити темі: «Охорона праці на роботі майбутнього». Вибір теми обумовлений викликами і змінами в сфері праці, які відбулися в результаті розвитку технологій і під дією нових демографічних, глобалізаційних, кліматичних та інших факторів.

 

Переглядів: 316 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: