Головна » 2017 » Вересень » 18 » Осіння спека
14:18
Осіння спека

Осінь нинішнього року видалась напрочуд спекотною. Всім навкруги це приносить неабияке задоволення, адже з літньою порою не хочеться як найдовше прощатися.

Сільськогосподарські роботи на полях Компаніївщини по збору зернових та соняшнику проходять швидко та успішно. Але по закінченню збору урожаю, зазвичай розпочинається недопустима вакханалія щодо спалення пожнивних залишків на полях району.

Лісівники ДП «Компаніївський лісгосп» неодноразово звертаються через засоби масової інформації до таких «горе господарів» додержуватися правил пожежної безпеки. Якщо вам дешевше спалити залишки, а не використати їх, як своєрідне підживлення грунту, то потрібно по краю поля провести обов’язкові мінералізовані полоси, щоб згубний вогонь не міг зашкодити полезахисним смугам та лісовим насадженням, які обрамляють ваші поля, завдяки яких урожайність ваших культур збільшується у рази. При спалюванні повинні залишатися люди та техніка, які слідкували б за вогнем до самого завершення робіт.

Звертаючись в декотрий раз до сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств – пам’ятайте:

– пожежі в лісах є складними і потребують багато часу і зусиль, а також матеріальних витрат, які можна було б використовувати для створення нових лісових масивів.

– біди не трапиться, якщо кожен буде дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.

Будьте чемними по відношенню до природи і вона вам віддячить сторицею – захистить влітку від спеки, а взимку зігріє біля багаття, запросить на збір ягід та грибів, запропонує великий набір лікарської сировини.

 

Інженер лісового господарства О.Артеменко

 

Переглядів: 416 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: