Головна » 2020 » Вересень » 10 » Погожі осінні дні компаніївські лісівники використовують для завершення агротехнічних доглядів за лісовими культурами
08:21
Погожі осінні дні компаніївські лісівники використовують для завершення агротехнічних доглядів за лісовими культурами

 

У Компаніївському лісовому господарстві погожі осінні дні лісівники використовують для завершення агротехнічних доглядів за лісовими культурами, посівами й шкілками в розсадниках. У вересні догляди за новоствореними лісами будуть проведені на площі 17 га.

 У 2020 році, вцілому по лісгоспу, план по доглядах за лісовими культурами при лісовідновленні 36 га за 8 місяців виконано на 100 %, план по доглядах при лісорозведенні  390 га виконано  на 96% .

На заліснених площах зрубів у одно-, дво- та трирічних культурах догляд здійснюється прополюванням вручну в рядках навколо саджанців, а в міжряддях прокошуванням травянистої рослинності та порослі малоцінних лісових порід з допомогою сікорів. Догляди за захисними лісонасадженнями в лісгоспі проводяться механізовано з використанням  дискових культиваторів. 

На базовому лісорозсаднику  працівники Компаніївського лісництва, завершуючи   ретельне прополювання посівів, створюють комфортні умови тендітним сіянцям дерев та чагарників лісових порід до зимування, щоб вже навесні висадити їх нові лісові площі.

Робота по догляду за лісовими культурами нелегка і досить відповідальна і тому  в лісгоспі доручають проводити її досвідченим робітникам і механізаторам.

Сергій Леонтьєв,

інженер лісових культур ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 201 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: