Головна » 2016 » Березень » 31 » Покращення соціального захисту лісівників обмежує відсутність державної фінансової підтримки галузі
19:58
Покращення соціального захисту лісівників обмежує відсутність державної фінансової підтримки галузі

30 березня 2016 року відбулась конференція трудового колективу ДП»Компаніївський лісгосп», на якій було прийнято Колективний договір на 2016 рік.

В роботі конференції взяли участь заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кваша та голова обласної організації галузевої профспілки Валентина Токарчук.

З доповіддю про виконання колдоговору за звітний період виступив керівник підприємства Олександр Слюсаренко, а з співдоповіддю по виконанню умов соціального захисту працівників – голова профкому Ірина Артем’єва.

У своєму виступі Олександр Миколайович проінформував трудовий колектив про зусилля адміністрації підприємства з вирішення проблемних питань в минулому році. Він відмітив, що навіть за складних фінансових умов підприємство забезпечило виконання основних виробничих планових показників лісогосподарської діяльності, не допустило спаду реалізації. Лісгосп не мав заборгованості по заробітній платі перед своїми працівниками, вчасно сплачував платежі до бюджетів всіх рівнів і до пенсійного фонду. І основне – збережено чисельність працюючих.

Попри всі труднощі в лісгоспі все ж забезпечено максимально можливе виконання умов колективного договору на 2015 рік. Як свідчить акт перевірки виконання колдоговору, у 2015 році за складного фінансового стану не було можливим забезпечити належний рівень оздоровлення працівників та їх дітей.

Із позитивних зрушень – за багато років, вперше, починаючи з травня 2015 року, працівникам підприємства розпочато виплату винагороди за вислугу років.

Загалом, у 2015 році Компаніївським лісгоспом за нормами колективного договору  на запровадження не передбачених законодавством пільг та виплат  спрямовано понад 260 тисяч гривень, що становить на одного працюючого 4тис. грн.  Працівникам виплачувались премії, заохочувальні виплати до свят,  одноразова допомога при виході на пенсію, допомога на оздоровлення.

На охорону праці направлено 36.3 тис. грн..

Чисельність працюючих залишилась незмінною – 64 працівника.  Середня заробітна плата за звітний рік зросла на 46% і на кінець року становила 3540 грн.

Оскільки, з початку 2016 року, підприємство не отримує бюджетного  фінансування на виконання лісогосподарських заходів, то реального покращення фінансового соціального захисту працівників лісгоспу у поточному році передбачити не можливо. Сьогодні важливо забезпечити надійну охорону лісів від пожеж, несанкціонованих рубок і водночас утримати досягнутий в минулому році  рівень заробітної плати і додаткових виплат згідно умов колдоговору.

Не втрачаючи надії на отримання, з часом, бюджетного фінансування на утримання лісової охорони, учасники конференції прийняли рішення взяти за основу проекту колдоговору на 2016 рік умови минулорічного колективного договору. А при отримані бюджетного фінансування, переглянути умови соціального спрямування з метою їх покращення.

         Заступник начальника управління Олександр Кваша повідомив делегатам конференції про те, що клопітка робота облуправління лісового та мисливського господарства  по отриманню фінансової підтримки робот південних лісгоспів увінчалась результативними діями. 25 березня сесією обласної ради, депутатом якої є і начальник облуправління Наталія Ревенко, затверджено обласну екологічну програму «Ліси Кіровоградщини» на 2016–2020 роки. То ж роботи по захисному лісорозведенню і Компаніївського лісгоспу матимуть підтримку із обласного бюджету.

Голова облпрофорганізації Валентина Токарчук проінформувала учасників зібрання про роботу галузевої профспілки по підтримці вимог лісівників України щодо фінансового забезпечення лісівництва південно-східного регіону держави, професійного керівництва галузі та участі фахівців і громадськості у обговоренні  та визначенні шляхів майбутніх галузевих реформ.   

         Делегати конференції з розумінням того, що будь-які гарантії, передбачені Колективним договором, ґрунтуються не тільки на нормах законодавства, а й на конкретних фінансових результатах діяльності підприємства одноголосно прийняли колективний договір  підприємства на 2016 рік.

Переглядів: 411 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: