Головна » 2019 » Квітень » 26 » Посадкою лісу в Оникіївському лісгоспі завершилась акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Кіровоградщині
11:23
Посадкою лісу в Оникіївському лісгоспі завершилась акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Кіровоградщині

Під час головного заходу акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», який відбувся 24 квітня на території Оникіївського лісгоспу, разом садили ліс майже 150 юних і дорослих шанувальників лісу.

 Це учні шкільних лісництв «Конвалія» Оникіївської ЗОШ та «Лісові робінзони» Іванівської ЗОШ, представники молодіжного парламенту Кіровоградщини та гімназії імені Олени Журливої з Кропивницького, Українського товариства мисливців і рибалок, органів влади, депутати обласної ради, журналісти.

Вітальне слово учасникам заходу пролунало від голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка.

Друзів лісу привітала начальник облуправління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко, яка підкреслила, що акція має велике значення для степового кіровоградського краю. За 14 років у заході взяли участь 25 тисяч шанувальників лісу, завдяки яким природне багатство Кіровоградщини збагатилось 860 гектарами лісу.

Незважаючи на фінансові труднощі лісівники сумлінно трудяться над захистом та примноженням зеленого оберегу області. Наближається до завершення весняна лісокультурна кампанія, упродовж весняної посадки створено 334 га лісових культур, з яких 122 га – нові ліси. Лісогосподарські підприємства виконують заходи з недопущення виникнення пожеж у лісових масивах.

Під час лісопосадкових робіт в Оникіївському лісгоспі було висаджено три тисячі сіянців дуба звичайного. Найактивнішим учасникам – юній лісівничій зміні лісові господарі вручили солодкі подарунки.

 

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 466 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: