Головна » 2016 » Лютий » 15 » Реформи йдуть – проблеми несуть
15:18
Реформи йдуть – проблеми несуть

На технічній нараді ДП «Компаніївський лісгосп» лісівники проаналізували показники фінансово-господарської діяльності підприємства у 2015 році.

Лісгоспом забезпечено виконання пріоритетних планових завдань по захисному лісорозведенню - створено64,1 га захисних лісових насаджень в т.ч. у Новгородківському районі – 18,8 га, Компаніївському – 45,3 га.

Лісовідновлювальні роботи шляхом створення лісових культур на площах суцільних зрубів проведені на 11,8га. Усіма лісництвами забезпечено нормативну приживлювальність одно-трьох річних лісових культур. Атестовано 1073 га лісових культур. Переведено у вкриті лісовою рослинністю землі та передано в експлуатацію 97 га лісових культур.

У лісорозсадниках вирощено 316 тис.шт. стандартного садивного матеріалу сіянців і саджанців, заготовлено 1,4 тонн  насіння деревно-чагарникових порід. Підготовлено ґрунту під створення захисних лісових насаджень у 2016 році на площі 100 га.

Виконуючи заходи зі збереження та підвищення продуктивності лісових насаджень, забезпечено виконання запланованих  обсягів рубок, пов'язаних з веденням лісового господарства на площі 173 га , в ході яких заготовлено 4607 м. куб ліквідної деревини. Від рубок головного користування заготовлено 1745 м. куб.У  повному об'ємі виконано і рубки догляду в молодняках на площі 6 га.

Працівники державної  лісової охорони виявлено 2 випадки незаконно вирубаної деревини невідомими особами. Шкода заподіяна лісовому господарству становить  440,00 тис. грн., матеріали на виявленні самовільні рубки передані в слідчі органи.

У минулому році  лісовою охороною затримано 38 порушників правил полювання, на них накладено і ними сплачено штрафів в сумі 5,6 тис. грн.

Чисельність працюючих на підприємстві становить 64 осіб.

У 2015 році підвищили кваліфікацію в «Укрцентркадриліс» та Чорноліській лісній школі 7  працівників підприємства.

В промисловому виробництві підприємства забезпечили ріст основних виробничих показників. Темп обсягу реалізації продукції зріс на 755 тис.грн. (139,9% у порівнянні з 2014 роком). Обсяг реалізації продукції на одного працюючого становить 39478 грн.(144% у порівнянні з 2014 роком). Вартість знеособленого кубометра деревини 359 грн. (РГК-360 грн.)
Рівень середньомісячної зарплати штатних працівників на кінець року становив 3540 грн. (темп росту 146%).

На підприємстві забезпечено виконання умов колективного договору по соціальному захисту працівників. За минулий рік на виконання заходів з охорони праці спрямовано36,3 тис.грн. що становить 542 грн. на одного працюючого. Працівники лісгоспу забезпечені спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту згідно нормативних вимог.

Протягом року інженером з охорони праці на підприємстві проведено 34 перевірки стану охорони праці, в ході яких було виявлено 74 факти порушення нормативних актів з охорони праці. За результатами перевірок всі порушення ліквідовані у встановлені терміни.

Попри різні труднощі, лісівники забезпечили стабільну роботу підприємства, зростання виробничих показників, а відтак збільшення відрахувань до бюджетів різних рівнів.

 Так за минулий рік ДП «Компаніївський лісгосп» до зведеного бюджету сплачено 2282 тис.грн. (за 2014 рік 1606 тис.грн.- темп росту 142,1%), в тому числі єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування 1128 тис.грн. (темп росту – 129,5%).

З початком нового року трудовий колектив Компаніївського лісгоспу стурбований ситуацією, пов’язаною з відсутністю фінансування лісогосподарських заходів південного регіону України, до якого входить і ДП «Компаніївський лісгосп». Адже саме з метою захисту території від ерозійних процесів і створювався нинішнє державне лісогосподарське підприємство, як лісомеліоративна станція. І пріоритетним завданням Компніївського лісгоспу є виконання заходів із захисного лісорозведення, які у всі часи фінансувались із державного бюджету.

Відсутність бюджетної підтримки діяльності лісгоспів південної зони України ставить під загрозу посадку нових захисних лісових насаджень, догляд за створеними молодими лісами,  належну охорону лісів від пожеж та самовільних рубок, а також  соціальний захист працівників лісу.

Розуміючи економічні проблеми держави працівники ДП «Компаніївський лісгосп», попри все,  не втрачають надії на те, що зусиллями всіх, хто дбає про ліс, до законодавців буде доведена необхідність державної підтримки для збереження і примноження лісів України.

 

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 385 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: