Головна » 2020 » Червень » 30 » Шановні батьки! Навчайте дітей берегти ліс власним прикладом!
20:29
Шановні батьки! Навчайте дітей берегти ліс власним прикладом!

Яскравими літніми  барвами вкрилися нині ліси степової Кіровоградщини. У спекотні літні дні багато людей проводять відпочинок на лоні природі. На жаль, не мало  ще відпочивальників, які можуть залишити після себе гори сміття, незагашене багаття, поламані кущі й дерева…

Лісова охорона  Компаніївського лісгоспу закликає  дорослих шанувальників сімейного відпочинку в лісі бути прикладом для своїх дітей у ставлені до природи  – берегти ліси від пожеж, не засмічувати їх. Саме в цьому велика роль батьків,  які своїм ставленням до природи,  своєю поведінкою здійснюють сильний вплив на особистість дитини.

Відпочиваючи в лісі, стежте за своїми дітьми, не дозволяйте їм бавитися із сірниками та запальничками, а також постійно навчайте їх правилам пожежної безпеки.  Розповідайте дітям, що під час відпочинку в лісі не можна ламати дерев і кущів, залишати палаючим багаття. Не забувайте після відпочинку, разом здітьми, прибрати територію, на якій ви перебували, в жодному випадку не залишайте в лісі побутового сміття.

Виховуйте у дітей почуття милосердя і співчуття, вчіть бачити і примножувати красу навколишнього світу - і це не пройде даремно: дитина навчиться дбайливо ставиться до всього  і буде уважною не тільки до навколишнього світу, а й до своїх батьків. 

 

Адміністрація ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 250 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: