Головна » 2019 » Квітень » 26 » У чистий четвер прибрали ліс від сміття.
11:04
У чистий четвер прибрали ліс від сміття.

Чистий четвер – саме час для прибирання та очищення. Лісівники  разом з представниками  Компаніївської РДА та КП «Комунальник» провели акцію «Чистий четвер», яка була направлена на прибирання сміття в урочищі Адріанів став державного лісового фонду. У результаті кількагодинної роботи назбирали десятки мішків зі сміттям.

 

На превеликий жаль, багато селян, які мешкають неподалік, вивозять весь непотріб сюди, замість сміттєзвалища, чим псують зовнішній вигляд лісу та екологічну ситуацію. Забруднення лісів сміттям – серйозна проблема, з якою лісівникам боротися стає дедалі важче.

 

Державна лісова охорона наголошує, що прийшовши  відпочити на природу – не забудьте за собою прибрати. Навіть викинута жуйка, обгортка від цукерки, недопалок або ж целофановий пакет – це така собі бомба сповільненої дії, негативні наслідки якої ми побачимо лише через багато років. Найшвидше розкладається звичайна ганчірка – близько року, пластик та підгузки – 100 та 250 відповідно. А от скляні пляшки в лісі залишаться понад тисячоліття. Варто відпочивальникам розуміти і те, що скло в сонячну погоду може спрацювати як лінза та спричинити пожежу або ж стати причиною порізів для інших туристів та лісових тварин.

Не засмічувати ліс значно простіше, ніж прибирати сміттєзвалища!

БЕРЕЖІТЬ ТА ПІДТРИМУЙТЕ ЧИСТОТУ У ЛІСІ – ЛЕГЕНЯХ НАШОЇ ПЛАНЕТИ !!!

 

Переглядів: 572 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: