Головна » 2017 » Жовтень » 13 » У Кіровоградське лісництво завітали учні шкільного лісництва ДЕГО «Флора»
08:31
У Кіровоградське лісництво завітали учні шкільного лісництва ДЕГО «Флора»

Ось і настала осінь. Пора, яку ще називають золотою. Довкола усе змінюється. Осінь, мов художниця, розмалювала дерева в жовто-червоний колір. Осінь – гарна пора для піших походів.

Тому, в першу неділю жовтня учні ЗШ №3 імені Олени Журливої, вихованці шкільного лісництва ДЕГО «Флора» вирушили на екскурсію до Кіровоградського лісництва, з метою ознайомлення нових волонтерів з роботою лісового господарства та пізнання лісу як унікальної екосистеми і природної краси в цілому.

Господарі-лісівники провели цікаве і пізнавальне практичне заняття, яке закріпило теоретичні знання учнів. Це санітарна доочистка ділянок, посадка, доповнення і догляд за лісовими культурами, збір насіння дерев, практичні завдання з визначення шкідників лісу, розвішування годівниць для птахів у зимовий період тощо.

Екскурсанти також довідалися, що у теплицях вирощують значну кількість декоративного посадкового матеріалу: ялину, ялівець, барбарис, самшит та ін. Особливо цікаво юним школярам було побачити листопадне хвойне дерево – модрину. Представники лісової охорони показали дітям ділянку з молодими кущиками самшиту, при створенні якої брали участь попередні вихованці шкільного лісництва ДЕГО «Флора». Лісівники наголосили, що поки вони маленькі, то потребують постійного догляду людини, тому що навіть трав’янисті рослини можуть загубити молоді насадження.Школярі з користю провели дозвілля та на власні очі побачили, наскільки нелегка праця лісівників.

 

Переглядів: 642 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: