Головна » 2019 » Квітень » 5 » У Кіровоградському ОУЛМГ відбулось засідання колегії
12:56
У Кіровоградському ОУЛМГ відбулось засідання колегії

http://lis-kr.gov.ua/uploads/tiny/images/2019/%D0%BA%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%8C/DSC_0599.JPG

На засіданні колегії обласного управління лісового та мисливського господарства, яке проходило 3 квітня, було розглянуто питання готовності лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду, стан виконання Галузевої угоди та колективних договорів за 2018 рік на підприємствах лісового господарства та стан мисливського господарства.

Як зазначила начальник відділу лісового господарства Лариса Романська, за 2018 рік у підвідомчих лісах сталось 5 випадків низових пожеж на площі 6,65 га. На охорону лісів від пожеж торік витратили 2 млн. 674 тис. грн. На нинішній рік заплановано 2 млн. 822 тис. грн.

Під час підготовки до пожежонебезпечного сезону лісгоспами створено необхідний запас паливо-мастильних матеріалів у кількості 7920 л. Усіма лісництвами створено відомчу пожежну охорону. Проведено організацію рейдових бригад для проведення рейдів з охорони лісів від пожеж та виявлення порушників Правил пожежної безпеки. Розроблено й затверджено спільні графіки проведення рейдів. Поновлюється укомплектування пунктів зосередження пожежного інвентарю та лісової пожежної станції. Перекрито 875 лісових доріг. Поруч із лісовими насадженнями встановлюються білборди на протипожежну тематику. Крім того, затверджено спільні з Управлінням ДСНС мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж.

У 2019 році створено 28 км мінералізованих смуг, проведено догляд за смугами протяжністю 605 км, виставлено 291 штуку наглядної агітації, у ЗМІ зроблено 58 виступів. Проведено 145 рейдів з виявлення загорянь у лісових насадженнях.

Голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства Марина Слюсарова у своїй доповіді підкреслила, що в 2018 році забезпечено виконання держлісгоспами та профспілками норм та гарантій Колективного договору, небуло допущено необґрунтованого скорочення робочих місць, з участю працівників підприємств та їх дітей проведено низку культурно-оздоровчих заходів.

За її словами, обласна профспілка налічує 1186 чоловік: 819 працівників та 367 пенсіонерів. Усі пенсіонери перебувають на обліку в первинних профорганізація і користуються пільгами, визначеними колдоговорами лісгоспів. Спільно з профкомами роботодавці вирішують питання підвищення ефективності виробництва й забезпечення соціальних гарантій працюючих. Працівникам виплачується матеріальна допомога на оздоровлення, лікування, забезпечення житлом, професійне навчання, крім того заохочувальні виплати до свят і ювілейних дат тощо.

Велика увага приділяється охороні праці. За минулий рік у лісових господарствах не сталось нещасних випадків. Витрати, спрямовані на охорону праці, становили 1 млн. 969 тис.грн.

У той же час залишається відчутною диференціація заробітної плати серед лісових господарств області. Середня зарплата у лісовій галузі Кіровоградщини за минулий рік - 13368 грн. Проте існує чотирикратна різниця між найвищою і найнижчою зарплатою на підприємствах. Отже, у зв’язку з суттєвими відмінностями в забезпеченні фінансових надходжень, підприємства південних районів за відсутності бюджетного фінансування спроможні забезпечувати тільки виживання лісгоспів і не мають можливості на належний соціальний захист членів трудових колективів.

Доповідаючи про стан ведення мисливсъкого господарства користувачами мисливських угідь, заступник начальника управління Олександр Кваша зауважив, що ведення мисливського господарства в областi здiйснюють 31 користувач мисливських угiдь на площi 1960,1 тис. га. Голованiвський, Долинський, Оникiївський, Онуфріївський та Чорноліський лісгоспи здiйснюють ведення мисливського господарства на площi 47620 га, 24 органiзацiї Українсъкого товариства мисливцiв та рибалок - 1865933 га, ФСТ «Динамо» в Кiровоградськiй областi - 15000 га, ГО «Товариство мисливцiв i рибалок «Сапсан» - 31488 га.

За перший квартал спецiалiзованими рейдовими бригадами проведено 185 рейдiв з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьерством, участь у яких взяли 492 чоловiки. Зафiксовано 18 випадкiв незаконного полювання. Порушникiв притягнено до адмiнiстративної вiдповiдальностi. Накладено і сплачено штрафiв на суму 3043 грн.

За результатами роботи колегії було наголошено на посиленні заходів з охорони лісів від пожеж та проведенні в оптимальні строки весняної лісокультурної кампанії.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

 

Переглядів: 403 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: