Головна » 2020 » Червень » 17 » Участь представників поліції та ДСНС в охороні лісів від пожеж – істотна допомога працівникам лісової охорони
09:45
Участь представників поліції та ДСНС в охороні лісів від пожеж – істотна допомога працівникам лісової охорони

Хвойне лісове урочище «Салганні піски» Кіровоградського лісництва ДП «Компаніївський лісгосп» обрамлює південну частину обласного центру і є одним з улюблених місць відпочинку кропивничан будь-якої пори року. 

Наплив відпочиваючих в приміському лісі різко збільшується у вихідні і святкові дні і тому проблема збереження лісу від пожеж тут набуває особливого значення.

Щоденно наземне патрулювання лісового урочища  «Салганні піски» здійснює майстер лісу Володимир Фівко, за яким закріплений лісовий масив. Він проводить значну профілактичну протипожежну роз’яснювальну роботу з людьми, які відпочивають у лісі від міської суєти. Але відпочивальники бувають різні… На жаль, не всі громадяни відповідально ставляться до правил безпечної поведінки в лісі. 

З метою попередження виникнення непорозумінь з боку недобропорядних відпочиваючих керівництво Компаніївського лісгоспу прийняло рішення про залучення, у вихідні дні в особливо складні в пожежному відношенні періоди, до складу рейдової бригади на допомогу лісовій охороні, залучати працівників поліції та державної служби надзвичайних ситуацій.

 Так, минулих вихідних рейдова група у складі майстра лісу Кіровоградського лісництва Володимира Фівко та представників поліції і державної служби надзвичайних ситуацій посилено патрулювала  приміський  державний лісовий фонд. Патрулі розповідали, всім, кого зустрічали на лісових стежках, про можливі наслідки лісових пожеж та відповідальність перед законом тих, хто порушує протипожежні правила  в лісі. Відпочивальникам роздавали інформаційні листівки на протипожежну тематику.

Постійна співпраця лісохоронців з поліцією, рятувальниками і громадськістю  міста Кропивницький дає позитивні результати.

Лісівники закликають населення дотримуватися правил протипожежної безпеки та берегти ліси від вогню! Збережемо ліс – природа збереже нас!

 

Сергій Панчак,

лісничий Кіровоградського лісництва

 

Переглядів: 211 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: