Головна » 2021 » Листопад » 12 » Завершено осінню інвентаризацію лісокультурних об`єктів
10:07
Завершено осінню інвентаризацію лісокультурних об`єктів

Проведення інвентаризації лісокультурних об’єктів, в ході якої обліковують і оцінюють якість всіх лісових культур не переведених в покриту лісом площу – один з важливих напрямків роботи лісівників.

В ДП «Компаніївський лісгосп» в 2021 році інвентаризацію проведено на загальній площі 51,5га. Середній процент приживлення одно, -дво та трирічних лісових культур склав 79,5%. За класами якості:  83,3 % лісових культур 1 класу,  16,7   % – другого.  За результатами інвентаризації переведено в покриту лісом площу та передано в експлуатацію  110,4   га лісових культур, які досягли нормативної зімкнутості крон, густоти та висоти. На площі    17    га заплановано доповнення лісових культур на наступний рік.

Обов’язковим етапом інвентаризації є і облік новорічних ялинок на плантаціях для встановлення кількості рослин, можливих для реалізації .

В Компаніївському лісгоспі на площі  54,95     га вирощується  142,99   тис. шт. новорічних дерев хвойних порід різного віку, з них готових до реалізації – 3,5  тис. шт.

На основі даних інвентаризації буде проведено аналіз та складено оцінку ефективності проведення комплексу лісокультурних заходів, які здійснювалися протягом вегетаційного періоду рослин.

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 239 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: