Головна » 2017 » Січень » 30

24 січня, за участю Міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового та Першого заступника Міністра Максима Мартинюка у Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулась нарада з питань створення державного лісового кадастру.

Під час наради т. в. о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич зазначила, що моніторинг діяльності лісового господарства за допомогою засобів дистанційного зондування землі є необхідним для України.

«Лісовий кадастр стане основою для геопорталу моніторингу лісів, а це, в свою чергу, дозволить онлайн моніторитипроцеси лісовідновлення, виявляти незаконні вирубки, лісові пожежі, контролювати законні рубки, стан насаджень і багато іншого», - повідомила очільник Держлісагентства.

Також Христина Юшкевич підкреслила, що для створення повноцінно функціонуючого кадастру потрібно докласти багато зусиль і коштів та кон ... Читати далі »

Переглядів: 338 | Додав: Юлия | Дата: 30.01.2017 | Коментарі (0)

Державне агентство лісових ресурсів України підготувало проект спільного наказу Мінагрополітики та Мінприроди, який передбачає суттєве збільшення такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання.

Про це повідомила т.в.о. Голови Держлісагентства Христина Юшкевич на своїй сторінці у Facebook.

Такси збільшено у чотири рази з урахуванням як мисливськогосподарської, екологічної, естетичної цінності, так і підсумкового індексу інфляції. Наприклад, Держлісагентство пропонує збільшити розмір стягнення за незаконне добування або знищення однієї особи лося до 80 тис. грн (на сьогодні – 20 тис. грн), оленя європейського – до 60 тис. грн (на сьогодні – 15 тис. грн), оленя плямистого – до 50 тис. грн, лань – до ... Читати далі »

Переглядів: 341 | Додав: Юлия | Дата: 30.01.2017 | Коментарі (0)

Минулого тижня у Нью-Йорку (США) завершилось узгодження положень стратегічного плану ООН щодо лісів на період 2017-2030 років та чотирирічної програми робіт Форуму ООН з лісів на період 2017-2021 роки, підготовлених на виконання резолюції ECOSOC 2015/33.

У документі збережено посилання на країни з перехідною економікою у положенні, що констатує необхідність фінансової підтримки для забезпечення досягнення збалансованості лісоуправління. Окрім того, у рамках компромісу було внесено формулювання, що є більш вигідним для України, оскільки також передбачає можливість отримання екологічних технологій та інновацій.

Стратегічним планом передбачається збільшення до 2030 року всіх видів суспільного фінансування, у тому числі, в рамках національного бюджету та надання преференцій невеликим лісогосподарським підприємствам щодо доступівдо ринків та пільгов ... Читати далі »

Переглядів: 359 | Додав: Юлия | Дата: 30.01.2017 | Коментарі (0)