Головна » 2017 » Грудень » 14

13 грудня ц.р. заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар провів робочу зустріч з керівником німецько-українського аграрно-політичного діалогу (АПД) паном Фолькером Зассе.

Під час зустрічі були обговорені основні напрацювання у 2017 році та перспективи співпраці у 2018 році, зокрема, щодо підготовки робіт із запровадження національної лісової інвентаризації.

За словами Фолькера Зассе, активізація співпраці з Україною у питаннях вдосконалення ведення лісового господарства є в пріоритеті роботи АПД у 2018 році.

У свою чергу, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар підкреслив, що для повноцінного реформування лісового господарства України вкрай необхідно мати повноцінну та оновлену інформацію про стан лісів. «Для нас одним з основних завдань є проведення національної лісової інвентаризації. На її здійснення пот ... Читати далі »

Переглядів: 385 | Додав: Юлия | Дата: 14.12.2017 | Коментарі (0)

Ситуація з масовим всиханням лісів, зокрема соснових на Поліссі, у цьому році стала вкрай критичною. Замовчувати цю проблему не потрібно. На цьому наголосив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар під час наради з лісівниками та працівниками лісозахисних підприємств.

За його словами, дійсно є певне несприйняття у суспільстві та серед представників місцевої влади щодо необхідності здійснення санітарно-оздоровчих заходів у лісах України. Однак, лісівникам потрібно проводити системну роботу з метою обґрунтування своїх дій.

«Якщо ми не будемо виконувати роботу з оздоровлення лісу, то потім суспільство з нас спитає, чому ми не зберегли ліс. Якщо є необхідність проводити санітарні заходи, то їх потрібно робити. При цьому, широко пояснюючи населенню, місцевим депутатам та громадським активістам мету, з якою проводяться рубки», - підкреслив заступник Г ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Додав: Юлия | Дата: 14.12.2017 | Коментарі (0)

 

14 грудня в України традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, серед яких багато ветеранів Афганської війни, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Це пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідо ... Читати далі »

Переглядів: 384 | Додав: Юлия | Дата: 14.12.2017 | Коментарі (0)