Головна » 2019 » Жовтень » 21

У місті Курітіба, що на півдні Бразилії, з 25 вересня по 5 жовтня проходив 25-й Все­світній конгрес IUFRO 2019 «Лісові дослідження та співробітництво для сталого розвитку».

Про цю подію – визначну для довкілля, особливо для лісового покриву планети – розмова з представником української делегації, керівником Регіонального східноєвропейського центру моніторингу пожеж, професором кафедри лісівництва НУБіП України, доктором сільськогосподарських наук Сергієм Зібцевим див. за посиланням:

https://www.openfo ... Читати далі »

Переглядів: 290 | Додав: Юлия | Дата: 21.10.2019 | Коментарі (0)

16 жовтня, в Навчально-науковому інституті лісового i садово- паркового господарства, на кафедрі ботаніки, дендрології та лісової селекції НУБіП України відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Відновлення, охорона й збереження рослинного світу лісів України в умовах техногенного навантаження та змін клімату». На засіданні присутні - працівники Державного агентства лісових ресурсів України, Товариства лісівників України, поважні вчені й лісівники, журналісти, помічники народних обранців та інші.

На самому початку Голова Товариства лісівників України, завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції НУБіП України Юрій Марчук відзначив престижними нагородами журналістів, які пишуть на лісову тематимку. Cаме завдяки пресі відбувається комунікація людейу зелених кешкетах з суспільством, змінюється негативна думку щодо лісівників, яка була в більшості випадків сформована штучно за допомогою фейків й під впливом певної дезінформації задля реформув ... Читати далі »

Переглядів: 278 | Додав: Юлия | Дата: 21.10.2019 | Коментарі (0)

        Комітет з питань екологічної політики та природокористування на своєму засіданні розглянув проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення додаткових гарантій збереження лісів (№ 2173) та рекомендував його повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Метою проекту Закону є встановлення додаткових гарантій збереження лісів України як національного багатства нашої держави.

Поділяючи законодавчі ініціативи щодо необхідності збереження лісів, Комітет зазначив, що запропоновані норми законопроекту передбачають «надання … площ із земель запасу для залісення». Відповідно до Земельного кодексу України такої категорії земель, як «землі запасу» не передбачено, тому доцільно уточнити, земельні ділянки із земель запасу якої категорії можуть надаватися лісогосподарським підприєм ... Читати далі »

Переглядів: 265 | Додав: Юлия | Дата: 21.10.2019 | Коментарі (0)