Головна » 2017 » Липень » 28 » Бережімо ліси від пожеж
13:35
Бережімо ліси від пожеж

Після дощової прохолоди. що підживила вологою землю, встановлюється спекотна суха погода. Люди тягнуться ближче до природи - в ліс, до водоймищ.

З одного дерева можна зробити мільйон сірників і одним сірником можна знищити мільйон дерев. Те, що створювалось роками важкою працею, можна знищити за якусь годину.

ДП "Компаніївський лісгосп" робить все можливе, щоб не допустити лісових пожеж та звертається до Вас: будьте завжди уважними при поовдженні з вогнем самі і застерігайте інших, хто порушує ці правила, не пройдіть мимо недбальства.

З цією метою проводяться запобіжні заходи: створено 32 км нових мінералізованих смуг, проведено догляд за мінералізованими смугами протяжністю 220 км, перекрито 9 позапланових доріг, виставлено попереджувальні знаки, наглядну агітацію. Також прводяться виступи в засобах масової інформації, безпосередньо на місцях лісовою охороною проводиться роз'яснювальна робота.

Велику небезпеку для лісових насаджень становить випалювання стерні. Розпочалися жнива. На жаль ще залишаються господарі, які вважають за доцільне не використати пожнивні рештки, а спалити їх, порушуючи законодавство та наносячи великої шкоди навколишньому природному середовищу, в тому числі лісосмугам та зеленим насадженням.

Для виявлення порушників правил пожежної безпеки проводяться спільні рейди з працівниками МНС, УМВС.

Тож, щоб не довелось нести відповідальність в матеріальнолму відношенні, не псувати нерви один одному - дотримуйтесь правил пожежної безпеки, бережіть природу і вона вам віддячить.

 

Переглядів: 410 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: