Головна » 2017 » Липень » 28

Після дощової прохолоди. що підживила вологою землю, встановлюється спекотна суха погода. Люди тягнуться ближче до природи - в ліс, до водоймищ.

З одного дерева можна зробити мільйон сірників і одним сірником можна знищити мільйон дерев. Те, що створювалось роками важкою працею, можна знищити за якусь годину.

ДП "Компаніївський ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: Юлия | Дата: 28.07.2017 | Коментарі (0)

Кіровоградське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує про те, що відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» та наказів користувачів мисливських угідь, 5 серпня 2017 року о 18 годині – полюванням на пернату дичину, розпочинається сезон полювання 2017/2018 років. Полювання проводитиметься на наступні види тварин по зазначених в таблиці періодах та днях:

... Читати далі »
Переглядів: 536 | Додав: Юлия | Дата: 28.07.2017 | Коментарі (0)

П'ятого серпня на Кіровоградщині розпочнеться сезон полювання на диких мисливських тварин 2017/18 рр. До цього часу на проведення полювання діє заборона.

Представники державної лісової охорони постійно здійснюють заходи з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьєрством. З початку року в мисливських угіддях проведено 418 рейдів з участю 1300 чоловік. За їх результатами виявлено 24 випадки порушень правил полювання.

Порушення стосуються в основному недотримання громадянами ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство», а саме здійснення полювання без наявності встановленого переліку документів. До нього включено посвідчення мисливця; щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і  порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита; дозвіл на добування мисливських тварин; дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання та паспорт на собак мисливських порід у разі їх викори ... Читати далі »

Переглядів: 352 | Додав: Юлия | Дата: 28.07.2017 | Коментарі (0)

З початку року працівниками державної лісової охорони ліквідовано п'ять пожеж на площі 1,75 га в лісах Кіровоградщини. Найбільш поширеною причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор – непогашене вогнище, кинутий недопалок і т. ін. Спричинити лісову пожежу може також випалювання залишків сухої рослинності на сільгоспугіддях, які межують з лісом.

Працівники державної лісової охорони спільно з працівниками Держслужби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів продовжують здійснювати профілактичні заходи з метою запобігання виникненню лісових пожеж. Упродовж 2017 року на території державного лісового фонду області проведено 820 рейдів. На трьох порушників накладено штрафи у загальній сумі 680 грн.

Обласне управління лісового та мисливського господарства звертає увагу на те, що на території області рівень пожежної небезпеки продовж ... Читати далі »

Переглядів: 371 | Додав: Юлия | Дата: 28.07.2017 | Коментарі (0)

Відсьогодні в Україні почали діяти нові, збільшені такси за обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок незаконного добування або знищення мисливської дичини. Такси затверджено спільним наказом Мінагрополітики та Мінприроди від 19.06.2017 № 301/222 "Про затвердження Такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)".

Такси розраховані з урахуванням індексу інфляції та в середньому збільшуються в чотири рази по всіх видах тварин. Такий розрахунок пояснюється тим, що браконьєр має сплатити не лише штраф, а й компенсувати кошти, які необхідно вкласти користувачу мисливських угідь на відтворення знищених браконьєром тварин.

Розмір стягнення за незаконне добування або знищення лося збі ... Читати далі »

Переглядів: 383 | Додав: Юлия | Дата: 28.07.2017 | Коментарі (0)