Головна » 2020 » Жовтень » 17 » Чотири тисячі дубів у спадщину майбутньому поколінню лісівники Компаніївщини висадили на лісову площу в день колективного озеленення Україн
12:33
Чотири тисячі дубів у спадщину майбутньому поколінню лісівники Компаніївщини висадили на лісову площу в день колективного озеленення Україн

Компаніївські лісівники повірили прогнозам синоптиків про дощову погоду 17 жовтня і вийшли на акцію «Озеленення України» напередодні,16 жовтня –  і не прогадали.

Працівники лісництв та апарату Компаніївського  лісгоспу разом з екологічно активними мешканцями регіону  в рамках всеукраїнської акції озеленення країни проводили лісовідновлення на лісовій ділянці після санітарної суцільної рубки на площі  0.9 га у кварталі №14 Новгородківського лісництва.

Лісівники завчасно провели зачистку площі від порубкових залишків, підготовили грунт та садивний матеріал – однорічні сіянці дуба звичайного, вирощені у лісовому розсаднику підприємства.

Висаджували сіянці дуба вручну, під меч Колесова  – вузьку металеву лопату, спеціально призначену  для посадки сіянців та саджанців лісових культур.  Учасники акції працювали у парі: один робив лунку і закривав її , а інший учасник опускав у лунку саджанець і обтоптував посаджений сіянець.

Спільними зусиллями учасники акції у спадщину майбутньому поколінню,в цей день, висадили на лісову площу чотири тисячі тендітних сіянців дуба звичайного, подарувавши життя новому лісу на площі 0.9 га.

Про подальшу долю молодого лісу будуть професійно дбати  лісівники, доглядати їх, вирощувати за всіма науковими рекомендаціями. Але берегти ліс необхідно всією громадою ! Тільки так ми зможемо залишити нащадкам

наш зелений оберіг для їх щасливого  і  екологічно безпечного життя…

На жаль, карантинні обмеження на цей раз не дозволили залучити до посадки молодого лісу юних лісівників шкільних лісництв.

Та працівники Компаніївського лісового господарства вірять, що минуть важкі часи карантину і юні природолюби, як і раніше, продовжуватимуть долучатися до  благородної справи садіння лісу і його охорони.

Живи Україно! Ми саджаєм ліси для твоєї краси  і екологічного благополуччя!

 

 

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 232 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: