Головна » 2020 » Жовтень » 04

Цьогорічні пожежі в Україні знищили 150 тисяч гектарів лісу – лише влітку на Луганщині вогонь знищив 10% цих територій (близько 30 тисяч га). За цими показниками Україна наздогоняє США, де щороку пожежі знищують близько 200 тисяч гектарів лісу. Про це в етері Громадського радіо розповів голова Товариства лісівників України Юрій Марчук.

   «Таких масштабних пожеж як у цьому році – не було за всю історію України, – зазначив Марчук. – Перша причина – це ... Читати далі »

Переглядів: 181 | Додав: Юлия | Дата: 04.10.2020 | Коментарі (0)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки до Луганської області 2 жовтня оглянув масштаби негативних наслідків поширення пожеж, що спалахнули напередодні.

За словами очільника Уряду, станом на зараз від вогню постраждало майже 19 тисяч га лісових насаджень, низка населених пунктів та 250-300 будинків. «Є ще декілька осередків, де пожежі усуваються. Вони локалізовані. Населені пункти захищені. На всіх кордонах розставлен ... Читати далі »

Переглядів: 173 | Додав: Юлия | Дата: 04.10.2020 | Коментарі (0)

Другого жовтня відбулося засідання колегії обласного управління лісового та мисливського господарства. Розглянули окремі питання ведення лісового господарства підприємствами Кіровоградської області.

Заступник начальника управління Олександр Кваша, виступаючи, відмітив, що нинішнього року лісогосподарськими підприємствами проведено реконструкцію лісових автомобільних доріг протяжністю 4,8 км. Зокрема, Оникіївський лісгосп реконструював 1,2 км доріг, Олександрівський лісгосп - 1 км і Чорноліський лісгосп – 2,6 км.

Як зазначила Ірина Кузь, на території лісового фонду лісогосподарських підприємств налічується 56 об’єктів та територій природно-заповідного фонду  загальною площею 22215,72 га, у тому числі загальнодержавного значення - 11 об’єктів загальною площею 4008 га, з них дендрологічні парки - 1 об’єкт площею 109 га, заказників - 8 об’єктів площею 3889,9 га, пам’ятки природи - 2 об’єкти площею 9,1 га, місцевого значення ... Читати далі »

Переглядів: 182 | Додав: Юлия | Дата: 04.10.2020 | Коментарі (0)

29 вересня, стартувала міжнародна виставка LISDEREVMASH, яка по праву вважається головною виставковою подією лісової та деревообробної галузі.

У рамках виставки триває і Перший всеукраїнський лісопромисловий форум, організований за підтримки Меблідеревпром та Асоціації деревообробників та лісозаготівельників Львівщини. Участь у заході взяли
Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович, голова ТЛУ України Юрій Марчук, вчені, лісівники, деревообробники, громадські діячі.

Василь Кузьович під час виступу наголосив на важливості взаємопартнерства між деревообробниками та лісівниками та відзначив, що саме співпраця повинна стати ключем у розвитку галузей. Адже без якісної сировини не буде й глибокої переробки, нових робочих місць і розвитку вітчизняної деревообробки та лісового господарства в цілому. Професійна діяльність лісівників та деревообробників дає можливість розвивати, як екосистеми, так і створювати значну кількість робочих місць.

... Читати далі »
Переглядів: 191 | Додав: Юлия | Дата: 04.10.2020 | Коментарі (0)

Вже третю добу поспіль працівники державної лісової охорони, ДСНС, МВС, ЗСУ та громадські активісти героїчно намагаються загасити лісові пожежі на Луганщині.

На місці гасіння вогню Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович, Заступник Голови Юрій Болоховець, Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, Начальник Луганського ОУЛМГ Павло Головченко, представники МВС.

Внаслідок пожеж загинуло 11 осіб та госпіталізовано 17 осіб, евакуйовано 150 осіб. За попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем складає майже 19000 гектарів.

На гасіння пожежі залучено 160 працівників державної лісової охорони з Луганського, Харківського, Сумського та Полтавського ОУЛМГ, 25 пожежних автомобілів, 9 пожежних модулів та 15 тракторів та 17 одиниць іншої техніки.

Під час гасіння героїчно загинув працівник Райгородського лісництва ДП «Новоайдарське ЛМГ» - 46-річний май ... Читати далі »

Переглядів: 198 | Додав: Юлия | Дата: 04.10.2020 | Коментарі (0)