Головна » 2016 » Квітень » 26 » День Довкілля – свято природи.
09:11
День Довкілля – свято природи.

Генеральнй Асамблея ООН у 1972 році, щоб відзначити відкриття Стокгольмської конференції по людському довкіллі встановила Всесвітній День довкілля.

Всесвітній День довкілля дозволяє реально оцінити стан навколишнього середовища, в якому ми живемо, дає можливість уважно обдумати дії в напрямі збереження та відновлення довкілля.

         В Україні День довкілля проводиться щороку в третю суботу квітня з 1999 року згідно з Указом Президента № 855/90 від 06.08.1998 року.

За цей час склалися своєрідні традиції святкування цього дня.

Так 22 квітня 2016 року комунальний заклад «Кіровоградський обласний центр еколого натуралістичної творчості учнівської молоді» запросив учнівську молодь переможців екологічних акцій та представників кращих учнівських лісництв на святкові заходи з нагоди Дня  довкілля. З усієї області  з’їхалися учні  шкільних лісництв, члени  екологічних гуртків загальноосвітніх закладів.

         Компаіїївщину представляли члени учнівського лісництва «Зелена Планета» Компаніївської ЗОШ І-ІІІ ст.  Вікторія Балабушка, Ріма Нагорнова, Мар’яна Прищепа.

         На урочистому зібранні директор комунального закладу Олег Поркуян за підсумками 2015 року  нагородив дітей  грамотами та дипломами.

Юні лісівники із Компаніївки отримали Диплом Міністерства освіти та науки України Національного екологічно – натуралістичного центру учнівської молоді  за плідну практичну лісогосподарську діяльність природо- охоронну роботу і високий рівень знань у галузі лісового господарства  який юні лісівники «Зеленої Планети» продемонстрували на 9 Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

З нагоди дня довкілля для юних природоохоронців провели екологічну естафету «До таємниць природи». Естафета була поділена на 8 зупинок :відчуття, здоров’я, загадкова, мрія , агітаційна, екологічна, лікарські рослини, народознавча, де діти показували свої знання з екології, ерудицію, відповідали на цікаві запитання, розгадували ребуси .

    

За підсумком конкурсів  учениці із Компаніївської ЗОШ – члени учнівського лісництва  «Зелена Планета» здобули чергову перемогу і отримали Диплом за зайняте 1 місце в екологічній естафеті «До таємниць природи».

Слід відзначити що важливим показником результативності роботи учнівського лісництва «Зелена планета» є постійна участь вихованців у науково-дослідницьких конкурсах, обласного, всеукраїнського рівнів, де вони посідають призові місця.

Лісництво є результативним і  тому що має талановитого творчого керівника великого природолюба Світлану Владиславівну Полтавець, яка знаходить ідеї, котрі здатні зацікавити дітей, вміє донести до вихованців важливість проблеми охорони навколишнього середовища, турботи за довкілля. Надійну підтримку роботі учнівського лісництва постійно надає і ДП «Компаніївський лісгосп».

Закінчилось свято природи традиційною висадкою дерев. Кожна з команд  учасників екологічної естафети висадила на території обласного еколого-натуралістичного центру свою берізку тим самим зробила подарунок довкіллю і водночас прикрасила територію закладу.  

Провівши День довкілля у спілкуванні з природою, діти  отримали позитивні враження і задоволення від результату своєї роботи, адже чисте довкілля – це справа кожної людини. І кожна людина в міру своїх можливостей має зробити свій внесок у захист і збереження природи. І перш за все посадити і зростити своє дерево.

 

Прес служба лісгоспу 

 

 

Переглядів: 702 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: