Головна » 2018 » Січень » 11 » Дякую працівникам Компаніївського лісгоспу!
21:07
Дякую працівникам Компаніївського лісгоспу!

11 січня у всьому світі відзначають Міжнародний день Дякую. Свято з’явилося за ініціативи ООН і ЮНЕСКО. В Україні відзначається з 2008 року.

Вважаю, що це привід подякувати і моїм колегампрацівникам державного підприємства «Компаніївське лісове господарство» за те, що в складних умовах, а в останні роки і без фінансової підтримки держави, вони спільно виконують свою почесну місію примноження і збереження зеленого оберегу степової частини Кіровоградщини.

В 2018 році підприємству виповнюється 50 років. За піввіковий період

майже 20 тисяч гектарів еродованих, непридатних для сільськогосподарського використання земель області, працею наших лісівників перетворено у захисний зелений оберіг землі. То ж, з нагоди Міжнародного дня Дякую на щиру подяку заслуговують всі люди, які в різні часи працювали і нині працюють у Компаніївському лісовому господарстві за те, що зростили молоді ліси на неугіддях землі і оздоровили довкілля рідного краю.

Створюючи нові ліси, працівники лісу збільшують лісистість території регіону, забезпечують надійний захист земельних угідь, поліпшують екологічний стан довкілля і тим самим піклуються аби зелене вбрання нашого краю щедро слугувало інтересам людей та народному господарству рідного краю.

Для створення молодих лісів працівники лісгоспу щорічно заготовляють насіння лісових порід, вирощують сіянці та саджанці деревних порід та чагарників. З кожним роком нарощуємо обсяги декоративного садивного матеріалу деревних та чагарникових порід для озеленення територій регіону.

Працюючи сьогодні, ми дбаємо, щоб було кому передати турботу про ліси в майбутньому, залучаючи до своїх лав молодь через роботу у шкільних лісництвах.

В питаннях заліснення Компаніївські лісівники мають розуміння й підтримку територіальних громад. Це підтверджується щорічною активною участю громадськості, зони діяльності лісгоспу, у Всеукраїнській акції "Майбутнє лісу – в твоїх руках ". З нагоди Дня подяки хочу сказати щире Дякую за розуміння і підтримку всім землякам, яким не байдужа доля лісів.

Всі працівники колективу підприємства розуміють, що лісгосп може існувати в нинішніх умовах лише тоді, коли буде виконувати основну функцію, визначену йому при створені, як лісомеліоративної станції, – створювати і ростити ліс в степовому регіоні області.

Усім нам дуже боляче, що на нашу долю випав час коли показники по створенню захисних лісових насаджень зводяться до мінімуму, держава призупинила фінансування захисного лісорозведення, а працівники, які присвятили своє трудове життя служінню лісу не отримують гідної оцінки їх трудового внеску, отримуючи найнижчу в лісовій галузі області зарплату.

Та попри всі труднощі, колектив лісгоспу працює у жорсткому режимі економії всіх ресурсів і забезпечує виконання планових виробничих показників. Так, у 2017 році Компаніївським лісгоспом на землях державного лісового фонду відновлено 13.7 га лісів, створено 60 га нових захисних лісових насаджень. Протягом минулого року державна лісова охорона підприємства забезпечувала надійну охорону лісів від пожеж. Відсутності пожеж сприяло виконання в повному обсязі запланованих попереджувальних протипожежних заходів.

Від усіх видів рубок заготовлено 7,2 тис. куб.м деревини. Реалізовано продукції на 5,1 млн. грн. Перераховано до Зведеного бюджету 2,3 млн. грн., з них до Державного – 1,1млн. грн., місцевого – 0,6 млн. грн.. 0,6 млн. грн. перераховано єдиного соціального внеску.

На ведення лісового господарства в минулому році спрямовано 5,9 млн. грн. власних коштів підприємства.

Для потреб населення реалізовано 459 куб.м дров паливних, більше 4 тисяч штук новорічних дерев сосни.

За сумлінну роботу, за досягнуті результати, за виконання всіх доведених завдань Дякую кожному працівнику підприємства. Згуртованість колективу і професійний патріотизм – це те, що дає нам сьогодні можливість забезпечувати позитивну діяльність Компаніївського лісового господарства.

Кожен із нас не уявляє життя без лісу. Маючи вагомий лісівничий досвід, можу впевнено сказати, що ліси на Кіровоградщині будуть, бо створюють їх і вирощують віддані лісовій справі люди, лісівники-професіонали! А буде ліс – буде життя!

То ж, ще раз Дякую вам, шановні колеги – працівники ДП «Компаніївський лісгосп» за сумлінну службу його Величності Лісу!

Щиро Дякую і усім мешканцям Кіровоградщини, які люблять ліс, дбають про нього і бережуть його!

 

Олександр Слюсаренко,

директор ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 362 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: