Головна » 2021 » Травень » 14 » Екскурсія до лісового господарства – урок профорієнтації
13:02
Екскурсія до лісового господарства – урок профорієнтації

Практичні заняття та навчальні екскурсії для членів шкільного лісництва є найбільш цікавою формою організації навчально-виховного процесу. Саме під час екскурсії до лісу та  лісогосподарського підприємства юні лісівники поєднують теоретичні знання з практичною діяльністю.

Відповідно до плану роботи учнівського лісництва вихованці шкільного лісництва "Зелена планета", що діє при КЗ «Компаніївське НВО» завітали на екскурсію до Компаніївського лісового господарства.

Урок профорієнтації для юних природолюбів провів лісничий Компаніївського лісництва Сергій Галушка. Члени шкільного лісництва дізнались від лісничого про те, які роботи виконують працівники лісового господарства, з чого починається ліс, які технологічні процеси приміняються при вирощуванні лісових культур в Компаніївському лісництві, як вирощується садивний матеріал в лісовому розсаднику. Лісничий продемонстрував дітям техніку і механізми, які використовують лісівники при створені лісових культур та догляді за ними, розповів як  проводиться облік дерев у лісі. Розповідаючи дітям про значимість лісу, Сергій Михайлович  пояснив вихованцям шкільного лісництва чим займаються працівники лісової охорони та наголосив на необхідності всім людям дбати про збереження лісів від пожеж, дотримуватись правил лісового етикету, перебуваючи в лісі. На закінчення екскурсії лісничий відповів на численні  запитання допитливих школярів.

Зустріч з лісівниками та екскурсія об’єктами Компаніївського лісового господарства була пізнавальною  і цікавою для юних лісівників Компаніївщини. Для дітей  це прекрасна профорієнтація, яка дозволяє більше дізнатися  про професію лісівника і в майбутньому зробити свій професійний вибір на користь природи.

 

Світлана Полтавець,

керівник шкільного лісництва «Зелена Планета»

 

Переглядів: 216 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: