Головна » 2021 » Травень » 06

На виконання розпорядження Компанніївського селищного голови №  60-р від 16 квітня «Про створення робочої групи з обстеження населених  пунктів які знаходяться в межах лісових масивів території Компаніївської селищної ради» члени робочої групи з обстеження населених пунктів, які знаходяться в межах лісових масивів території Компаніївської селищної ради, провідний інспектор Компаніївського РС УДСНС України в області Олена Алієва та майстер лісу обходу №4 Компаніївського лісництва 29 квітня обстежили територію лісового фонду навколо села Лозоватка щодо готовності до запобігання та ліквідації лісових пожеж.

Перевіряючі наглядно пересвідчились, що навколо населеного пункту Лозоватка у лісових масивах влаштовані протипожежні розриви і поновлено  мінералізовані смуги. На дорогах,  що  ведуть  в  лісові насадження  з I-III класами  природної  пожежної  небезпеки,  ... Читати далі »

Переглядів: 189 | Додав: Юлия | Дата: 06.05.2021 | Коментарі (0)

Ліс – не лише краса, але й багатство нашого краю. Саме він охороняє ріки та джерела від висихання, грунти від ерозії, поля від суховіїв, забезпечує атмосферу киснем, а взамін потребує лише бережливого ставлення до себе.

А значення лісу для мешканців Кропивницького взагалі – неоціненне! Адже не всім містам щастить в тому, щоб лісові масиви обрамлювали його  територію і дарували людям здорове життя.

Та жаль, що в нашому місті є ще немало людей з варварським ставленням до лісу. І живуть вони в мікрорайоні Кущівка, до якого примикає територія лісового фонду. На цій території на площі 0,7 га  в 2019 році лісівники Кропивницького лісництва висадили лісові культура дуба звичайного. Сьогодні на тій площі залишились поодинокі дубочки, все інше – знищено мешканцями будинків прилеглих до території лісового фонду з метою використання ... Читати далі »

Переглядів: 211 | Додав: Юлия | Дата: 06.05.2021 | Коментарі (0)