Головна » 2020 » Листопад » 25 » Які штрафи чекають за самовільно зрубане новорічне деревце
17:32
Які штрафи чекають за самовільно зрубане новорічне деревце

 

З наближенням Новорічних та Різдвяних свят лісовою охороною ДП «Компаніївський лісгосп» вживаються  посилені заходи з охорони хвойних насаджень від самовільних рубок. Лісоохоронці закликають усіх дотримуватись вимог природоохоронного законодавства, адже ціна законно придбаного новорічного хвойного деревця значно нижча, ніж штраф  та нанесена шкода довкіллю.

Отже, шановні громадяни, якщо виявиться, що ви самовільно зрубали хвойне деревце, або ж придбали незаконно зрубане, то ви змушені будете заплатити штраф та відшкодувати шкоду, нанесену природі.

                Для громадян штраф за нелегально добуте новорічне деревце обійдеться від 255 до 510 гривень, для посадових осіб – від 1275 до 2550 гривень. Для громадян та посадових осіб, які упродовж року попадуться повторно, штрафи збільшуються у чотири рази.

Шкода за незаконне вирубування хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні складає ( в залежності від діаметра дерева): d до 10 см – 453,96 грн,  d 10,1-14 см – 799,89 грн,  d 14,1-18 см – 2053,68 грн.

Тому краще не ризикувати і купити ялинку легально.  А купуючи спеціально вирощену для продажу ялинку Ви не лише не завдаєте шкоди природі, а й посприяєте її відновленню.

 Ольга Артеменко,

т.в.о. головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 204 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: